L’Ajuntament de Rafelguaraf presenta un llibre al voltant de la toponímia del poble

Aquest diumenge a les 12 hores al Llar del Jubilat

Dins dels marc dels actes de les Festes Patronals, el proper diumenge 26 de juliol a les 12.00 al Llar del Jubilat de Rafelguaraf es farà la presentació del llibre “Toponímia de Rafelguaraf”. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga i l’experta en toponímia Aigües Vives Pérez, a més de l’autor.

Els noms de lloc mai no són capriciosos: amaguen el caràcter i la història dels pobles. Vicent Sanxis, enamorat del seu poble i coneixedor d’eixos secrets, els revela al seu nou llibre “Toponímia de Rafelguaraf” publicat per l’ajuntament de la localitat, amb la col·laboració d’Edicions 96.

Cada topònim que hi apareix recollit és una porta oberta al moment històric de la seua creació i a unes formes de vida que en la majoria dels casos sols perduren en la memòria dels més majors. Vicent Sanxis ha realitzat una exhaustiva tasca d’investigació, tant documental com de fonts orals, per entendre d’on vénen i com han evolucionat eixos noms.

El llibre no és solament un inventari de noms, sinó que aposta per mostrar tots els encants del terme i el poble de Rafelguaraf, a través d’una acurada selecció de vora tres-centes imatges que posen en valor les meravelles paisatgístiques i patrimonials que atresora.

L’obra comprèn tots els nuclis de població del terme de Rafelguaraf, és a dir, el Tossalet, Berfull, el Riurau, però igualment inclou el Realenc -terme de Xàtiva. A més dels pròpiament urbans, recull topònims relacionats amb l’Orografia, la Hidrografia natural, el Sistema de reg, el Poblament dispers, les Grans divisions del terme, les Partides i paratges, les Vies de comunicació i Altres llocs d’interés.

Una obra per als que estimen el territori i volen conèixer-lo en profunditat.