L’Ajuntament de Bocairent informa el veïnat sobre els nous rebuts del Consorci de residus

El consistori emet un comunicat i realitzarà una assemblea pública el 7 de gener

El Consorci per a la gestió de residus impulsat per la Generalitat Valenciana ha començat durant els darrers dies a remetre al veïnat i als comerços i les empreses de Bocairent, mitjançant el servei de gestió tributària de la Diputació de València, els rebuts per a la liquidació de la valoració i transformació del fem des de l’1 d’agost del 2014. Per això, l’Ajuntament ha emprés una campanya explicativa que inclou un comunicat detallat i reunions amb tots aquells col·lectius que ho sol·liciten com la celebrada aquest dilluns passat, 29 de desembre, a l’associació de jubilats i de pensionistes Sant Blai en la qual l’alcalde Josep-Vicent Ferre va estar més d’una hora responent a les preguntes i als dubtes plantejats pels seus membres; o la que tindrà lloc el 7 de gener pròxim a les 18.00 h amb el col·lectiu de mestresses de casa Tyrius. Eixe mateix dia 7, el consistori realitzarà una exposició oberta a tota la ciutadania a les 19.30 h a la Sala Joan de Joanes.

No obstant això, l’actuació de l’equip de govern va més enllà ja que referma la seua oposició “al nou model imposat unilateralment per la Generalitat Valenciana que encareix la gestió del fem front al Pla de minimització de la Vall d’Albaida, vigent fins ara, que era un servei més eficient i econòmic per al veïnat de la comarca”, segons fonts municipals. De fet, l’Ajuntament de Bocairent s’ha compromès a assessorar individualment a tots aquells veïns que ho demanen així com tramitar els recursos de reposició davant la Diputació de València que es puguen sol·licitar.

Igualment, l’equip de govern va aprovar en novembre una rebaixa del 10% del rebut per la recollida del fem i per l’ús de l’ecoparc –competències que encara conserven els consistoris de la Vall d’Albaida– a la qual caldrà sumar un descompte per al 2015 que compense el que el Consorci està reclamant a hores d’ara. A més, l’Ajuntament de Bocairent seguirà aplicant en els seus càrrecs les exempcions per a cases desocupades amb llum i aigua i les reduccions per viure una sola persona o per a estiuejants, “beneficis que el Consorci de la Generalitat Valenciana no contempla en els seus cobraments al veïnat”.