L’Ajuntament d’Ontinyent rep prop de 100.000 euros en subvencions dels programes “Salari Jove” i “Emcorp”

Serviran per donar treball a un total de 8 persones durant els propers 7 mesos
L’Ajuntament d’Ontinyent ha aconseguit subvencions per import de prop de 100.000 euros per a contractar un total de 8 persones dins dels programes d’ocupació “EMCORP” i “SALARI JOVE” del SERVEF, subvencions rebudes concretament per la regidoria de Promoció Econòmica que gestiona directament l’alcalde, Jorge Rodríguez.
El primer edil destacava que “en total són mes de 100.000 euros en subvencions els que hem rebut, però sobretot s’hem de felicitar perquè un total de 8 persones desocupades van a tenir treball durant més de 7 mesos. A l’actual context econòmic, el foment de l’ocupació ha de ser un dels principals objectius de totes les administracions. En eixa línia hem començat a treballar des del primer dia i a la mateixa anem a seguir durant els propers anys”.

L’EMCORP és un programa de foment de l’ocupació en l’àmbit de colaboració amb les corporacions locals per la contractació de treballadors desocupats per a la realització d’obres i serveis d’interés general i social, un concepte en el qual s’ha rebut ajudes per import de 60.000 euro. La primera, per import de 14.115 euros, servirà per contractar una persona per al Servei d’Informació Juvenil, comptant-se també amb altra per import de 46.362 euros destinats a contractar un total de 5 auxiliars administratius per a prestar serveis generals d’atenció al ciutadà.

La persona destinada al Servei d’Informació Juvenil haurà d’estar desocupada, amb una titulació relacionada amb l’àmbit de la informació juvenil o Tècnic Superior d’Animació Sociocultural (TASOC), i el seu contracte serà de 30 hores setmanals, amb una durada de 7 mesos i 5 dies. Pel que fa als 5 auxiliars administratius, el seu contracte serà de 25 hores setmanals, i la durada serà de 7 mesos. Estes 6 persones està previst que s’incorporen a l’activitat laboral a partir d’octubre, realitzant-se durant el que resta de setembre el preceptiu procés de selecció a càrrec del SERVEF.
Estes subvencions rebudes per la regidoria de Promoció Econòmica s’afegeixen a la rebuda des del Servef de 27.000 euros dins del programa “Salari Jove” de foment de l’ocupació entre joves desocupats menors de 30 anys i amb escassa experiència laboral o sense aquesta. Aquesta subvenció, que duplica al seu import l’obtinguda a 2010 (que va ser de 13.500 euros) permetrà contractar en pràctiques durant 7 mesos i 17 dies a una persona per al suport al servei de biblioteca, i a una segona durant 7 mesos i 14 dies com a Agent d’Informació Turística.