L’Ajuntament d’Ontinyent projecta una nova ordenança que permetrà un repartiment més equitatiu de les beques escolars

El consistori assumeix la renovació dels contractes dels encarregats de desenvolupar la Llei de Dependència a l’espera de les subvencions de la Conselleria

Una nova ordenança municipal que està preparant l’Ajuntament d’Ontinyent permetrà un repartiment més equitatiu de les beques escolars a partir del curs 2012/2013. Segons explicava hui en roda de premsa el regidor de política social i participació ciutadana, Manuel Ruiz, esta ordenança suposarà un canvi substancial, i es dividirà en tres parts, dedicades a beques de menjador, beques d’escoletes infantils i beques per als llibres. “El principal canvi serà en el preu que anem a fixar com a mínim, es tindrà en compte l’ampliació de les beques a major població escolar, i també es millorarà l’aplicació de les beques d’emergència”, destacava el regidor.

En concret, en passar a un preu fixe en lloc de percentual, s’evitarà que, com passava fins ara, s’afavorisca als centres que no tenien en compte la situació social i econòmica dels i les alumnes, ja que alguns centres quasi duplicaven a altres en el preu de menjador. “Açò no era just, i amb el preu fixe tothom tindrà els mateixos avantatges, tant si té els seus fills a un col·legi concert com a un de públic”, destacava el regidor, qui afegia que també es tractarà d’ajustar el preu al que té establert la Conselleria allà on ho té concedit, i es tractarà d’arribar a més població escolar “tenint en compte que disposarem d’un màxim de 120.000 euros per a tot 2012 en aquest concepte”. Esta quantitat, que serà la consignada als pressupostos municipals d’enguany, és la mateixa que es va consignar per a 2011, i haurà de servir per a cobrir tant el segon semestre del present curs 2011/2012 com el primer semestre del curs vinent.

Quant a les beques d’emergència, la rigidesa del sistema que s’emprava fins ara donava poques possibilitats de rebre-les a l’alumnat que iniciava el curs amb retard, pel que nou sistema tractarà de ser més flexible. Manuel Ruiz avançava també que “com que l’ajuntament vol que totes les normes que canvien siguen tractades pels consells sectorials, tindrem en compte el que el Consell Escolar Municipal puga opinar al respecte, i anem a treballar en conjunt amb la Regidoria d’Educació, ja que tot i que són beques de serveis socials, afecten a la població escolar”.

El regidor de política social i participació ciutadana feia referència en la seua intervenció a la Llei de Dependència, en anunciar que l’ajuntament va a contractar a les persones que en 2011 han estat fent evaluacions i tràmits de cara a l’aplicació efectiva d’esta llei a Ontinyent. “Hem criticat la política del govern autonòmic del PP respecte a esta norma, ja que som una de les últimes comunitats en atenció i en resoldre els casos que s’han presentat, i com que no volem que la Generalitat tinga excuses al respecte, l’Ajuntament d’Ontinyent ha decidit contractat a estes persones”, explicava Ruiz. Esta contractació es fa en tenir constància que la Conselleria té predisposició de tornar a subvencionar en 2012 aquest servei, tot i que a hores d’ara encara està pendent d’ingressar-se la subvenció corresponent a 2011. “L’ajuntament ha fet un pas endavant i ha contractat estes dues persones per a que no decaiga un servei que considerem que és necessari i prioritari”, assenyalava l’edil.

En paraules de Manuel Ruiz, en un temps al qual s’està parlant en totes parts de retalls, l’Ajuntament d’Ontinyent vol parlar de prestació de serveis prioritaris com aquestos, “el que demostra l’aposta que fa l’actual Govern Municipal de mantenir la cobertura social i els serveis que es presten als ciutadans”, concloïa el regidor.