L’Ajuntament d’Ontinyent i la residència La Saleta estudien vies de col·laboració per afavorir als majors i els dependents

Es planteja, entre d’altres coses, concertar places per a situacions d’emergència

L’Ajuntament d’Ontinyent i la residència La Saleta han encetat converses per afavorir als majors i els dependents del municipi a través de diversos convenis, que podrien permetre concertar places per a situacions d’emergència, organitzar jornades sobre l’ús dels parcs saludables o articular activitats conjuntes amb el Centre de Majors de Sant Rafel.

Fruit d’una primera reunió de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, amb el nou director de la residència, Jordi Pallarès, els representants municipals visitaven hui les instal·lacions d’aquesta al barri de Sant Rafel, un recorregut al qual podien comprovar de primera mà els recursos amb que compta aquest espai que ofereix els serveis de Residència, Centre de Dia i Rehabilitació Psicofuncional.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que “la política social és un dels pilars bàsics de l’acció del Govern d’Ontinyent, i per això hem pensat que era important conèixer més a fons un recurs important per a la ciutat com aquest, i tractar d’establir mecanismes de col·laboració per a millorar entre tots les vides dels veïns i veïnes”, destacava.

D’aquesta manera, entre les possibilitats que s’estan estudiant, es troba la concertació de places per a situacions d’emergència en casos d’ingrés urgent per tal que aquestes tinguen un preu més econòmic per als ciutadans, una iniciativa que des del consistori no es descarta plantejar també a altres residències de la ciutat. Altra via de col·laboració seria l’organització a la residència de cursos matinals i jornades formatives per donar a conèixer l’ús dels parcs saludables del municipi, o afavorir l’organització d’activitats conjuntes amb el Centre Integral de Majors (CIM) de Sant Rafel o la Unió de Pensionistes (UDP). Així mateix, s’estudiarà la possibilitat que les contractacions del personal de La Saleta s’articulen a través de l’agència de col·locació del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

El Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, manifestava que “les declaracions són molt dignes i bones, i l’Ajuntament vol veure com es pot complementar aquest servei amb altres amb que compta la ciutat per a ajudar a les persones majors i dependents”. Per la seua banda, el Director de La Saleta, Jordi Pallarès, incidia en la voluntat del centre “d’ajudar a l’Ajuntament a resoldre problemes relacionats amb els majors i la dependència a la població. Per això era molt important comptar com a punt de partida amb un millor coneixement del treball que fem, els serveis amb que comptem i l’atenció professional que oferim centrada en les persones, tenint en compte la seua dignitat, creences i preferències, tot al marc del programa ‘Desatar’, que ens certifica com a centre lliure de subjeccions físiques ni químiques per a absolutament cap dels nostres usuaris”, incidia.