L’actuació de Kiko Veneno tanca la XVIII edició de les Nits al Castell de Xàtiva

El músic farà un recorregut pel seu repertori més emblemàtic davant un pati de butaques al complet

Després d’haver format un dels grups més importants de la història d’aquest país: ‘Veneno’, junt amb Raimundo y Rafael Amador. Després d’haver compost una de les cançons més representatives d’aquest país: “Volando Voy”. Després d’haver fet un dels discos més complets: “Échate un cantecito”. Després d’haver rebut els principals reconeixements: Medalla al Mèrit de Belles Arts i el Premi Nacional de Músiques Actuals per “la seua contribució decisiva durant més de tres décades i mitja a la integració de músiques tradicionals internacionals e hispanes”. Després de tot això, i molt més, poc li quedava per demostrar a Jose María López Sanfeliú, conegut per tots com Kiko Veneno. Però si encara quedava algun dubte de la qualitat superior del Lobo López, ara es presenta una ocasió per escoltar-lo nu, despullat, sense músics que li facen costat. En definitiva, ‘+ solo que la una’.

Amb aquest nou espectacle, Kiko Veneno revisa «tot sol amb la seua guitarra» un dels repertoris fonamentals del pop en castellà. Més de dues hores de concert en les quals el de Figueres interpreta, en ordre cronològic, moltes de les composicions que l’han convertit en tota una icona.
A més, condimenta l’actuació amb explicaciones i anécdotas sobre cadascuna de les mítiques cançons “San José de Arimatea”, “Volando voy”, “Ratitas divinas”, “Seré mecánico por ti”, “Lobo López”, “Veneno”, “Malospelos”, “Coge la guitarra”, “Dice la gente”, “Mala suerte”, entre moltes altres,  afegint encara més valor a una proposta artística de per si mateix excepcional.

Espectacular resposta del públic.

L’actuació de Kiko Veneno tanca la XVIII edició de les Nits al Castell amb un excel·lent balanç, esgotant les entrades de tots els espectacles.
L’èxit de públic, té la seua rèplica en la crítica, que ha valorat tant el nivell artístic de les actuacions d’Ara Malikian, Mª del Mar Bonet, El Brujo, i la presentació per sorpresa de Maria Arnal el dia 11, com els canvis a nivell organitzatiu del Festival.

Informació útil
L’actuació de Kiko Veneno començarà a les 23:00 h.
No està permès l’accés al Castell amb vehicles particulars, però, hi haurà transport públic i gratuït al castell per als espectadors, que farà eixides des de la Plaça de L’Espanyoleto a partir de les 20:30 h.