L’actriu Maria Juan condueix hui la inauguració del FICMAO d’Ontinyent

El II Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient s’obri a les 20 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent

L’actriu ontinyentina Maria Juan serà l’encarregada de conduir hui divendres l’espectacle d’inauguració del II Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient a Ontinyent (FICMAO) que tindrà lloc a partir de les 20:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent. El Festival està organitzat per la Regidoria de Sostenibilitat amb el suport de Caixa Ontinyent i la col·laboració del Cine Club Utiye, la Colla Ecologista l’Arrel, Ontinyent en Bici, la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA), el Centre Excursionista d’Ontinyent i el FICMA de Barcelona.

Després de les diverses activitats prèvies realitzades al llarg de la setmana, el FICMAO s’obrirà hui amb l’acte inaugural i la projecció del documental holandés “Silent Snow”. Dissabte tindrà lloc al mateix espai un talller sobre missatges ocults del llenguatge audiovisual, de 10:30 a 13:30 hores; i a partir de les 18:00 hores tallers infantils front al Centre Cultural i la projecció del documental infantil hongarés “Egon i Dönci”, seguida a les 19:00 del documental brasiler “A margem do Xingú”, i finalment l’actuació de la contacontes Almudena Francés i la projecció de curtmetratges a les 23:00 a la cafeteria Alma del Carrer Gomis.

Pel que fa a diumenge, la jornada s’obrirà a les 11:00 hores al Pont Vell amb un Concurs Fotogràfic Familiar pel Riu Clariano, reprenent-se les projeccions a les 19:00 hores amb el trailer “El Meló d’Or” i finalment el documental valencià, “Mengem SA” del Col·lectiu Audiovisual Melderomer , serà l’encarregat de tancar la mostra. La cinta “La huerta: a la vuelta de la esquina” del director Vicent Tamarit i inicialment prevista, es projectarà a Ontinyent a l’estiu, possiblement acompanyada d’una exposició, segons avançava el Regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada , qui convidava a la ciutadania a acudir a les projeccions, totalment gratuïtes, i de les quals hi ha més informació al blog www.ficmao.blogspot.com.es .