L’A.C. Milan imparteix un campus de futbol base al poliesportiu d’Ontinyent

El poliesportiu municipal d’Ontinyent acull durant esta setmana un campus de futbol base, on 50 xiquets de la Fundació Esport Base Ontinyent (FEBO) aprenen les millors tècniques de la mà de professionals del A.C. Milan. Es la primera volta que aquesta experiència arriba a Ontinyent, estant triat el municipi per part del club italià “per l’alta qualitat i bona organització que van veure a l’escola de futbol base”, segons explicava Daniele Paccagnan, tècnic milanista. Cal destacar que Ontinyent ha estat una de les úniques 5 ciutats de l’estat espanyol elegides pel Milan per a oferir aquest campus, seleccionades d’entre les desenes de peticions que arriben al club per a acollir aquesta activitat.

Des de la FEBO, el coordinador de futbol-11, Manuel Alemany, explicava que “la idea parteix d’una primera pressa de contacte de la FEBO amb el club italià per a convidar-lo a participar a un torneig a Ontinyent, invitació que no va poder ser acceptada, però que va servir per iniciar converses de cara a l’organització d’aquest campus”. Segons Alemany, el grau de satisfacció entre els xiquets que participen a aquest campus al poliesportiu és molt elevat, donat que la imatge de l’A.C. Milan fa que els participants estiguen molt ilusionats per treballar de la mà d’un dels considerats com a millors clubs de futbol del món.

Per al regidor d’esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, que la ciutat siga una de les úniques 5 localitats espanyoles en acollir un campus d’aquest tipus, “és un fet extraordinari que demostra el gran treball que s’està fent des de la FEBO. Des de la regidoria d’esports tenim molt present la gran importància de l’esport de base, i anem a donar el màxim suport a aquest tipus d’iniciatives”. A més, hi ha xiquets “que venen a participar des d’altres moltes localitats i comarques, el que ve a més a més a ser una manera de donar a conèixer la nostra ciutat des de l’esport”, afegeix el regidor.

Des de la FEBO s’ha avançat que després d’aquesta experiència, s’estudiarà la possibilitat de tornar a portar a la ciutat aquest tipus. Dissabte a les 12:00 del migdia, al poliesportiu, tindrà lloc l’acte d’entrega dels diplomes als 50 participants en aquest campus.