Judokes de tota la Comunitat Valenciana participaran a Ontinyent al Campionat Autonòmic Absolut de Jiu Jitsu

El club local Fon-Do-Kan, que celebra el seu 40 aniversari, aportarà quatre competidors

Pepe Pla destaca l’interès de la ponència d’esports per fer d’Ontinyent un referent en competicions autonòmiques.

Els principals judokes valencians es donaran cita aquest dissabte dia 11 de febrer a Ontinyent per participar al Campionat Autonòmic de Jiu Jitsu que acollirà la ciutat a l’antic gimnàs del seu Poliesportiu Municipal. L’esdeveniment, organitzat per la Federació de Judo de la Comunitat Valenciana i el Club de Judo Fon-Do-Kan d’Ontinyent, amb el patrocini de l’Ajuntament d’Ontinyent, reunirà esportistes procedents de localitats com Alacant, Calp, Castelló o València, a més de 4 judokes del club local. “Que Ontinyent siga seu d’un campionat autonòmic absolut és un gran mèrit per la ciutat i per al club, al qual l’Ajuntament vol ajudar el màxim possible”, apunta l’edil d’esports, Pepe Pla. “Totes les iniciatives que es facen al poliesportiu seran benvingudes, perquè volem que Ontinyent es convertisca en un referent pel que respecta a competicions autonòmiques”, destacava el regidor.

Des del Fon-Do-Kan, Paco Cano agraïa “tot el recolzament que ens han mostrat tant la regidoria d’esports de l’Ajuntament d’Ontinyent com la Federació de Judo” per a organitzar l’esdeveniment, inclòs dins el programa de celebracions del 40 aniversari del club, que ja ha inclòs altres activitats com un examen de cinturons negres, cosa que no s’havia fet mai fora de la seu de la Federació.

Entre els participants a la jornada de dissabte hi haurà judokes que han competit al Campionat d’Espanya, com és el cas de la senior femenina Aroa Marzal, qui fou 5 vegades campiona d’Espanya en categories inferiors. Sergio Gil, Rubén Herrero, Rafa Cambra i Amadeo Santamaría representaran al Fon-Do-Kan, “amb molta ilusió”, segons Paco Cano, qui afegia que “si bé hem de ser conscients que és el segon any que el club ha formalitzat l’activitat de Jiu Jitsu, no tenim per què tirar-se arrere i no participar, ja que tècnicament tot i que la trajectòria és curta no anem a desmerèixer”, afegia.

La jornada s’iniciarà a les 15:00 hores amb la comprovació del pes dels competidors, per a seguir a les 16:00 amb la competició en sí, que s’allargarà fins al voltant de les 19:30, quan es procedirà al lliurament de trofeus. La competició, amb entrada gratuïta per a tots els assistents, inclourà a més de la modalitat de combat, altres dues com seran el “Duo Kata” (exercicis als quals s’evalua la perfecció tècnica) i el Ne Waza (a la qual els combatents inicien l’enfrontament agenollats). El regidor d’Esports animava a tota la ciutadania “a vindre al Poliesportiu i participar d’aquest esport, animant als competidors i especialment als ontinyentins, que s’enfrontaran a judokes de primer nivell de l’àmbit estatal”, concloïa el regidor.