Jovi Esteve, meteoròleg a Ràdio 9 visita demà l’Olleria

La programació organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Olleria en el marc de “Març: el mes de la meteorologia” continua demà amb una xerrada titulada “La predicció del temps i el canvi climàtic”. La conferència anirà a càrrec del meteoròleg i presentador de l’oratge a Ràdio 9, Jovi Esteve.

“El vent, els núvols, la pluja, la neu, la boira o les pedregades són fenòmens que tenen lloc en l’atmosfera i als que ací estem acostumats. Però cada volta més sovint, el clima que era habitual, no correspon a l’oratge que fa, i fenòmens com huracans o tornados comencen a ser freqüents a les nostres terres. Patim doncs un canvi climàtic”, avança Jovi Esteve. La xerrada serà demà dijous 24 de març al Teatre Cervantes de l’Olleria a les 20 hores.

També dins de la programació de ”Març: el mes de la meteorologia” este divendres 25 es realitzarà un visita a l’observatori astronòmic de l’Olleria. “Farem una mirada al cel nocturn, si els núvols ens deixen vorer les estreles”, comenta Ruth Martínez, regidora de Medi Ambient. Per tal de participar a esta activitat, programada a les 20 hores, cal inscriure’s prèviament al departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de l’Olleria, ja que les places són limitades.

En motiu de la instal·lació d’una Estació Meteorològica Municipal, que es pot seguir mitjançant el web www.eltempsalolleria.org, la regidoria de Medi Ambient ha preparat diverses activitats relacionades amb el temps climàtic. Durant març s’ha realitzat un Taller de refranys populars sobre l’oratge o una xerrada sobre el mètode de les Cabañuelas, que va impartir l’expert en la matèria, Pablo Guerra (fotografia).

Per a la setmana que ve, el dimarts 29 a les 18 hores al Teatre Cervantes, està prevista la xerrada “Passat i present de la predicció meteorològica” a càrrec de Rafael Armengol, meteoròleg de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).