Joves d’EU de Xàtiva recolzen la vaga estudiantil

Alejandro Hellín: «L’avant projecte de reforma de la LOE retalla 4.000 milions d’euros a l’escola pública»

Joves d’EU de Xàtiva recolzen la vaga estudiantil convocada per a demà 18 d’octubre. Per al coordinador d’aquest col.lectiu, Alejandro Hellín, “la dreta pretén acabar amb el dret a l’educació universal amb la política d’ajust i retall”.  Des de Joves d’EU manifesten que l’avant projecte de reforma de la LOE que imposa el Ministre Wert retalla prop de 4.000 milions d’euros a l’escola pública. Per al jove d’esquerres “les retallades del PP son sostingudes per una evident ideologia neoliberal cap al manteniment dels privilegis de les classes altes y en detriment de la gratuïtat de l’educació pública” . Per això des del col·lectiu de Joves s’anima i es recolza la vaga convocada per als dies 16, 17, i especialment, 18 d’octubre.

Hellín recalca que esta nova llei augmenta fins un 66% les taxes de matrícula, elimina més de 49.000 docents en tot l’Estat, reinstaura la revàlida com a barrera a l’accés de l’educació, imposa taxes econòmiques a la Formació Professional i retalla la quantia de les beques per a l’estudi. Segons Alejandro Hellín “sols aquells estudiants que vinguen de famílies de classe alta podran accedir a una educació privada, els demés, amb més del 50% dels joves a l’atur tenim el futur amb treballs precaris i sense poder accedir a l’educació pública”.

El coordinador de joves d’EU creu que és necessària una mobilització sostinguda i combativa en defensa dels drets de la comunitat educativa “perquè les solucions no poden vindre de la mà d’aquells que són el problema i defenen els interessos del gran capital, ja és hora de què els estudiants ens mostrem com a subjectes amb drets i no com a objectes que es poden vendre”. “Una ciutadania formada i educada és una ciutadania crítica i rebel, i açò, evidentment, no li interessa, ni al poder financer ni a l’actual govern reaccionari”, conclou el coordinador.