Joves d’EU Xàtiva inicia el curs polític

El grup crida a la joventut a una “rebel·lió democràtica” per guanyar la ciutat

Els joves d’EU Xàtiva inicien el curs polític amb l’Encontre Jove que tindrà lloc el proper divendres 17 d’octubre a la Casa de la Cultura amb entitats joves de la localitat. En este encontre es pretén, segons el coordinador de Joves d’EU, Alejandro Hellín “acordar un contracte amb la gent jove per defendre les seues propostes i convertir-les en realitat”.

Hellín ha destapat les polítiques joves que treballaran des del col·lectiu durant aquest curs i ha afirmat que “a Xàtiva, tenim tres fronts oberts referents a la política juvenil. Ens centrarem en l’educació, la vivenda i el treball jove”.

Per a l’organització d’esquerres, al 2014, a Xàtiva “ens estem quedant sense gent jove, ja que si la ciutat no ens dona possibilitats de formació, d’emancipació i de treball, la gent jove emigra a altres ciutats”. Per tal de revertir esta situació el coordinador de joves ha insistit en què la solució passa per “l’educació, vivenda i treball jove”.

Hellín ha declarat que per a millorar la formació reglada “defendrem l’educació pública, les sales d’estudis o la presencia a Xativa de la universitat de València a l’estiu per a què la gent jove puga formar-se i tindre millors espectatives de futur”.

Per altra banda des de joves d’EU per poder emancipar-se proposen la “creació d’un parc de vivenda pública de lloguer on els joves menors de 35 anys puguen accedir per no més del 30% del seu salari a una vivenda”.

Finalment, Hellín ha volgut destacar la creació de treball jove no precari, proposant l’elaboració de polítiques actives d’ocupació impulsades des de les institucions i centrades en cobrir serveis fins ara retallats. “Es tractaria d’impulsar l’ocupació pública i de qualitat revertint en una millora dels serveis públics, augmentant la dotació pressupostaria anual en Benestar Social, impulsant l’economia local i sostenible del xicotet comerç de la ciutat ”, ha conclòs.