Joves d’EU Xàtiva exigeix una resposta d’urgència a l’Ajuntament als problemes que pateix la joventut

Hellín avança que les organitzacions juvenils están convocades a un acte aquest divendres

El coordinador de Joves d’EU Xàtiva, Alejandro Hellín ha declarat que les polítiques juvenils a la localitat són inexistents demanant “la implicació de l’Ajuntament per a paralitzar la sangria de joves que se’n van de Xàtiva a causa de la inexistència de present i futur laboral digne”.

Segons les últimes dades de setembre, 3.500 persones es troben a l’atur a Xàtiva. D’esta xifra, el 36% són joves menors de 35 anys. 1256 joves menors de 35 anys que no troben feina i solament els ofereixen treballs precaris que els converteixen en esclaus mentres que al mateix temps estan convertint la Universitat en un privilegi per a rics. Sense beques i havent de pagar a preu d’or els masters que amb la Reforma universitària ens van a exigir, ens estan robant el futur.

“Al PP no li preocupa l’habitatge que no tenim, a pesar que aquesta és la ciutat dels pisos buits propietat dels bancs. No hi ha alternatives d’oci i temps lliure i sobretot no hi ha interès en escoltar les nostres opinions i propostes”, diu Hellín.

El responsable de joventut d’EU ha recordat que per poder parlar d’estos assumptes i d’altres d’interès juvenil s’ha convocat el proper divendres 24 d’Octubre a les 19:30h a la Casa de la Cultura a totes les organitzacions juvenils de la ciutat i a tots aquells joves que, de manera individual, volen participar en la creació de polítiques juvenils a la ciutat.

Segons Alejandro Hellín, “La gent de Esquerra Unida en el Ajuntament de Xàtiva, el nostre Grup Municipal, es compromet a defensar les propostes que puguen eixir d’esta assemblea, lluitar per elles a l’ajuntament i fer possible a Xàtiva la resolució de les necessitats plantejades pels joves”.

Per Hellín, “en este Encontre es podrá parlar d’educació, de vivenda, de treball jove, d’oci i temps lliure, però es tracta de que siga la gent que vinga i vulga participar de forma horitzontal i democràtica qui marque les pautes de l’assemblea i prioritze quines propostes defensarem a les institucions. No vulguem que cap persona vinga a perdre el temps un divendres de vesprada però el benestar de la gent jove no és una broma i n’hi ha que escoltar les propostes per poder defensar-les en conseqüència a l’Ajuntament, al carrer i a les organitzacions socials”.

Este, és el tercer dels encontres que EU Xàtiva realitzarà amb el procés participatiu #PensarEldemà. La formació ja s’ha reunit amb gent de l’esport, clubs esportius i empresaris i ara és el torn de les organitzacions juvenils i la gent jove.