Joves d’EU Xàtiva es sumen a les mobilitzacions convocades pel moviment estudiantil del 5 al 7 de febrer

Mobilitzacions  contra la LOMCE y en defensa de l’Educació Pública
Per a joves d’EU de Xàtiva el PP està utilitzant la crisi per a deteriorar l’educació pública y acabar amb la igualtat d’oportunitats en l’exercici del dret a l’educació.
Segons el coordinador de joves d’EU, Alejandro Hellín, “amb el pretext de la crisi, el govern no sols està imposant dràstiques retallades en educació, sinó que pretén implantar el seu model ideològic, que passa per la privatització y el desmantellament de l’educació pública, en benefici de l’ensenyança privada y concertada, majoritàriament catòlica y sexista”.

Esta nova llei suprimirà assignatures, prioritàriament aquelles les que fomenten els valors humans i socials i el pensament crític, i segregarà a l’alumnat segons criteris elitistes. Eliminarà les escasses estructures democràtiques amb els que compta l’educació preuniversitaria com el Consell Escolar, establirà nous mecanismes com les revàlides que funcionaran com a filtre, impedint a certs sectors de la població accedir als nivells superiors d’educació.
Cada universitat realitzarà el seu propi examen d’ingrés utilitzant criteris semblants als d’una entrevista de treball, el que establirà universitats de primera y segona categoria a l’estil anglosaxó en base a la dificultat de les seues probes. També es veurà afectat l’alumnat de FP amb la implantació de “la FP dual”, que cedeix estudiants a les empreses com a mà d’obra barata.
Per al col·lectiu jove d’EU la LOMCE es tracta “d’una nova llei elaborada al marge de tota la comunitat educativa i imposada sense cap diàleg pel Ministre Wert”.

És per això que, per al jove d’esquerres, “EU impulsarà i participarà activament” en totes les mobilitzacions convocades per als dies 5, 6 i 7 fent seu el lema de «davant el major atac a l’educació, la major concentració de forces”. En este sentit Hellín ha afirmat que “sols unides i units podrem fer front, amb garanties d’èxit, a estes agressions destinades a eliminar els drets i les conquestes socials i laborals, a desmantellar serveis públics, como la Sanitat, els Serveis Socials o l’Educació.