Joves d’EU Xàtiva condemna la brutalitat policial emprada contra estudiants menors d’edat

Hellín: “la policía no ha tingut mirament, colpetjaba a menors estudiants i a persones que es trovaben a la vorera del carrer Colom”Alejandro Hellín, coordinador de joves d’EU Xàtiva, ha assenyalat que “és intolerable la violencia extrema emprada per part de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) contra estudiants menors d’edat d’entre 13 i 17 anys que es manifestaven el Dilluns a València contra les retalladles del consell”.

Amb paraules d’Hellín, qui es trobava al lloc dels fets en el moment de la càrrega policial, “la delegada del govern ha decidit traure la repressió extrema al carrer contra aquells que protesten front les polítiques antisocials del PP”. Segons Hellín “la policía no ha tingut mirament, colpetjaba a menors estudiants i a persones que es trovaben a la vorera del carrer Colom”.

Estudiants i profesors de diferents instituts que es trobaven a la zona han atés a una xiqueta de 16 anys que, segons declaracions d’Hellín “ha sigut colpetjada, ferida al cap i retinguda per tres policies mentre altres cinc no deixaven que ningú s’acostara a auxiliar-la”. Cap d’aquestos agents portava visible al pit la reglamentaria placa amb el número d’identificació policial eixigt per llei”.

Per al jove d’esquerres “la indignació i la ràbia dels estudiants menors d’edat ha sigut la única cosa que la policía ha aconseguit amb aquesta brutalitat”. I ha conclòs “tot i les pretensions del govern d’utilitzar la violencia per fer-nos callar contra les retallades dels serveis públics i drets laborals, els joves d’EU no ens resignarem i continuarem amb la defensa dels drets dels estudiants i de la clase treballadora tant a les institucions com al carrer”.