Jorge Rodríguez reclama a Fabra que el Consell s’implique en la reindustrialització de les comarques d’interior

El president de la Generalitat visitava ahir la Finca Rural Sant Agustí

“A Ontinyent amb poc hem demostrat poder fer molt, la Generalitat deu mirar als municipis d’interior com el nostre per trobar l’equilibri econòmic valencià”. Així ho reclamava ahir l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, al President del Consell, Alberto Fabra, en la visita institucional que aquest realitzava a la Finca Rural Sant Agustí, en presència del Conseller d’Economia, Màximo Buch, alcaldes, regidors i representants del sector empresarial de la comarca.

Després de recòrrer les instal·lacions, Jorge Rodríguez es dirigia al President del Consell per destacar-li que a Ontinyent “hem mantingut la nostra Caixa, continuem apostant en tot moment per la indústria i comencem a potenciar també un turisme d’interior que diversifique l’economia. Però necessitem que la Generalitat s’implique en tot açò i també en la millora i construcció d’infrastructures com el nou hospital o els nous jutjats, el nou conservatori, l’aulari del col·legi Bonavista o l’Escola Oficial d’Idiomes”, incidia l’Alcalde d’Ontinyent.

Abans, la visita començava al barri de Sant Rafel, seu de l’empresa Mantas Mora, on el President d’aquesta, Samuel Gramaje, reclamava al President del Consell “que la Generalitat redoble els esforços per crear les condicions òptimes perquè la indústria torne a florir a La Vall d’Albaida”, després d’un període on la mercantil “ha lluitat per sobreviure a pesar de les condicions poc favorables que ha tingut la indústria, i en particular el tèxtil valencià, gràcies a polítiques desafortunades que afavorien altres sectors”.

Alberto Fabra elogiava l’aposta per la innovació de Mantas Mora, que manté 120 llocs de treball i exporta un 85% de la seua producció, admetia “errors del passat” que “hem de convertir en fortaleses per crear empreses sòlides de futur, aprofitant els recursos de la Unió Europea per iniciar un nou model econòmic més estable i menys vulnerable a canvis de cicle econòmic”, concloïa.