Jorge Rodríguez: “és moment de triar entre seguir transformant Ontinyent o tornar-la al passat”

El líder del PSPV avança que els socialistes “no inaugurarem cap maqueta sinó un hospital de veritat”

“Ontinyent ens unix, i es moment de triar entre seguir transformant-la des d’eixa unió o tornar-la al passat”. Aquest és el missatge que llançava l’alcalde d’Ontinyent i candidat socialista a la reelecció, Jorge Rodríguez, a l’auditori que abarrotava aquest divendres la Sala Gomis per assistir a la presentació de la llista i el projecte socialista per a la legislatura 2015-2019 a l’Ajuntament. Entre els assistents estava el líder del PSPV i candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, qui destacava el Govern de Jorge Rodríguez a Ontinyent com “el model de consens a seguir pel proper Govern de la Generalitat”.

L’acte s’iniciava amb la intervenció de Rebeca Torró, nº 2 a les municipals i integrant de la llista del PSPV-PSOE a Les Corts, qui, després de la projecció del vídeo de la candidatura, i visiblement emocionada, presentava un per un els integrants de la llista socialista: “un equip de persones que conformen experiència i renovació, que representen el treball, el saber fer conjunt, el respecte i la il·lusió, però que sobretot es caracteritzen per la seua estima per Ontinyent”.

Torró donava pas a Jorge Rodríguez, qui en primer lloc tenia paraules d’agraïment per als nombrosos alcaldes, candidats, militants i simpatitzants socialistes de tota la comarca presents en l’acte, “però sobretot als veïns i veïnes d’Ontinyent que cada dia durant 4 anys han arrimat el muscle per la ciutat, als que mai podré agrair-los prou el treball que junts hem fet per Ontinyent”. El candidat era interromput en vàries ocasions per les ovacions dels presents, entre els quals destacava una ampla representació del mon de l’associacionisme empresarial i veïnal.

Jorge Rodríguez recordava que als últims quatre anys “el camí no ha sigut fàcil: l’herència que rebíem dels 4 anys de majoria absolutista del PP van ser 20’4 milions d’euros de deute, 4 pressupostos consecutius tancats amb forats econòmics, subvencions pressupostades malgrat haver sigut denegades i sobre tot, una ciutat dividida després de 20 anys de crispació”. Quatre anys després “hem aconseguit tornar el tren descarrilat a la via, l’ajuntament deu poc més d’11 milions d’euros, hem disminuït el deute en un 45%, tanquem els pressupostos amb superàvit i eixos estalvis els hem dedicat als dos pilars essencials de la nostra acció de govern: la promoció econòmica i la política social”.

Per aconseguir-ho, “sabíem que no hi havia varetes màgiques, i que la recepta sols tenia tres ingredients: treball, trellat i sinceritat. Era moment de destinar els diners a allò important i no a baixades al riu ni a maquetes de falsos projectes”. Jorge Rodríguez incidia en què estes eleccions “són de les més important de la nostra història, perquè no podem perdre tot el que ja hem aconseguit, ni ficar en perill el que tant ens ha costat. Si continuem junts, el millor està per vindre”, destacava.

Per últim, Jorge Rodríguez es dirigia a Ximo Puig per a dir-li que “si tu guanyes, guanyarà Ontinyent” i que el primer dia que sigues president haurem de parlar de l’Hospital, de la rotonda d’accés a Torrefiel, del nostre Institut de l’Estació, del col·legi Bonavista i de moltes coses perquè durant tots estos anys el PP ens ha abandonat”.

Puig començava el seu discurs definint a Jorge Rodríguez com “un referent per al partit i un exemple com alcalde, amb una capacitat de consens i enteniment de la que tots hem d’aprendre. A la Generalitat Valenciana anem a un escenari on farà falta molt d’açò, i Jorge ha demostrat a Ontinyent que d’un govern de pacte poden sorgir grans coses”.

Quant a les demandes transmeses per Jorge Rodríguez, el candidat a la Presidència de la Generalitat replegava el seu sentit per destacar que “el programa electoral dels Socialistes Valencians no s’oblida d’Ontinyent. Per això incloem l’Hospital, però el de veritat. Nosaltres no inaugurarem cap maqueta, ni s’omplirem la boca de falses promeses, nosaltres sí anem a inaugurar l’Hospital”.

Puig continuava assenyalant que “anem a treballar perquè la Generalitat Valenciana pague a Ontinyent el deute històric i la injustícia que ha comès el PP amb esta ciutat, a la que ha oblidat i maltractat. Des de la Generalitat donarem tot el nostre suport a totes i cadascuna de les iniciatives que ens arriben des d’esta ciutat, una ciutat universitària i reconeguda com a Ciutat Innovadora gràcies al treball del vostre alcalde”, manifestava. El líder socialista finalitzava amb una crida als veïns i veïnes d’Ontinyent: “Teniu amb vosaltres una gran persona i un gran alcalde. Aprofiteu-lo!”, concloïa entre aplaudiments.