Jorge Rodríguez: “el descens del 11% de l’atur no és suficient i hem de seguir treballant”

Avança que Ontinyent acollirà dilluns una nova reunió de la Plataforma per la Reindustrialització que esta setmana era rebuda per Ximo Puig

“El descens del 11% de l’atur no és suficient i hem de seguir treballant”. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, valorava d’esta manera les últimes dades interanuals de desocupació a la ciutat, que xifra en desembre de 2015 en 3658 les persones en esta situació, front les 4124 del mateix mes de 2014. Preguntat al respecte pels mitjans, l’alcalde manifestava que “són 465 persones menys, però quan encara en queden tants no podem estar satisfets, perquè ni és tota l’ocupació que voldríem ni del nivell de qualitat que ens agradaria, així que estes xifres el que han de servir és per animar-nos a seguir”, apuntava.

En esta línia, el primer edil aludia al III Pla de Reactivació Económica i Foment de l’Ocupació del Govern d’Ontinyent recentment presentat, que es troba ara en mans dels agents socioeconòmics per tal que puguen fer aportacions per tal de millorar-lo: “Anem a seguir apostant per les nostres empreses i comerços, perquè són els que tenen la capacitat real de crear llocs de treball, independentment que l’Ajuntament també ho faça de manera directa amb els plans d’ocupació”, puntualitzava Jorge Rodríguez.

Nova reunió de la Plataforma per la Reindustrialització a Ontinyent

L’alcalde era preguntat també per la reunió que esta setmana mantenia la Plataforma per la Reindustrialització amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i ell mateix com a President de la Diputació de València, destacant que “hi ha un clar canvi en la sensibilitat de la Generalitat, que ha entès des del primer moment que no hi ha cap país desenvolupat sense indústria, i que aquesta no sols es important per a la generació de llocs de treball de qualitat, sinó també per a la generació d’innovació i investigació científica, i per això el Consell té vocació industrialista”, manifestava.

Jorge Rodríguez afegia que al marc d’estes reunions periòdiques, la Plataforma per la Reindustrialització es reunirà el proper dilluns a Ontinyent “per establir reptes a nivell territorial”, tot destacant la importància “del diàleg per desenvolupar plans d’actuació d’ajuda a les empreses”. L’alcalde recordava que a Ontinyent, al marc del referit III Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació, es compta també amb l’exemple del Pla de Millora dels Polígons Industrials o ajudes a la internacionalització.