Joan Gilabert és triat portaveu de Compromís a la Vall d’Albaida

L’ontinyentí Joan Gilabert ha sigut triat portaveu de la Coalició Compromís a la Vall d’Albaida en l’Assemblea constituent que ha celebrat el passat dissabte 26 de gener

L’ontinyentí Joan Gilabert ha sigut triat portaveu de la Coalició Compromís a la Vall d’Albaida en l’Assemblea constituent que ha celebrat el passat dissabte 26 de gener aquesta formació política integrada pel Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià, els Verds-Esquerra ecologista i independents adherits.

Joan Gilabert ha estat regidor del BLOC a Ontinyent en anteriors legislatures, i va ser un dels primers insubmissos del nostre País al servei militar i membre del Moviment per l’Objecció de Consciència.

En l’assemblea el nou portaveu de Compromís va destacar que «aquest és un pas més per consolidar la suma d’esforços, la suma de voluntats i sensibilitats, una passa més per entendre’ns. Bloc + Iniciativa + Verds + Adherits, consolidem una realitat política que a la nostra comarca té responsabilitats importants de govern. No som nouvinguts, cadascú de nosaltres tenim la nostra història, però sobre tot, junts, tenim un futur esperançador per a les dones i homes d’aquest País, d’aquesta comarca».

Joan Gilabert també va destacar que «són temps difícils, i per això ara més que mai, donem aquesta passa, reivindiquem la política, (sense «classe»), reivindiquem la participació política de la ciutadania, estem convençuts que és l’única eixida possible, no podem deixar l’eixida d’aquesta crisi/estafa en mans dels que ens han dut fins ací. COMPROMÍS es l’instrument que ha de fer possible un canvi polític al País Valencià, la suma d’esforços oberts a la ciutadania per a que recuperem el futur que ens volen furtar. Per això estem ací».

«Per garantir els serveis públics -continua Gilabert- Educació, Sanitat, Serveis socials… per acabar amb boatos d’auto bombo del governant de torn, per acabar amb el malbaratament dels recursos públics en favor d’interessos privats. Per acabar amb l’oligarquia que mai no té prou. Per garantir un canvi al model productiu que ens permeta oferir un futur a les dones, homes i joves que viuen al nostre territori. Perquè no tots els polítics som iguals, per suposat, i per això ara més que mai hem de demostrar-ho amb el dia a dia. Fer política al 2013 es difícil, fins i tot costa d’explicar-ho a la gent més pròxima, però es del tot necessari».

En l’acte, al que van acudir més d’un centenar de persones, van participar Joan Baldoví, diputat al Congrés de Madrid per Compromís, Juan Ponce, diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Cristina Sunyer, membre de l’Executiva Nacional del BLOC, Vicent Xavier Vila, secretari comarcal del BLOC de la Vall d’Albaida, Emili Mira, coordinador d’Iniciativa a la Vall d’Albaida, i Fran Quesada representant dels Verds a la Vall d’Albaida.

La nova executiva comarcal de Compromís que va ser aprovada per unanimitat per l’assemblea és la següent:

Portaveu: Joan Gilabert/ BLOC /Ontinyent
Organització Vicent Xavier Vila / BLOC /Ontinyent
Política Municipal Emili Mira/INICIATIVA/Otos
Sostenibilitat Rafa Cano/ VERDS/ Ontinyent
Finances Lucia Company/ BLOC /Albaida
Implantació Evarist Beneyto/ INICIATIVA /Ontinyent
Comunicació Julià Engo/ BLOC /l’Olleria
Joves Aina Benavent/ Joves /Quatretonda
Adherits Lluís Miquel Segrelles/ ADHERIT /Montaverner
Vocal Jesús Pla/ BLOC/ Agullent
Vocal Francesc Satorres/ BLOC /Bocairent

A l’assemblea es van aprovar dues resolucions, una en defensa de les Mancomunitats com a entitat administrativa més propera a la ciutadania, transparent i eficaç; i una altra resolució que defensava el Pla de Minimització de residus de la Vall d’Albaida davant el Consorci i el recolzament a la plataforma ciutadana.