Jamboree promociona el comerç de proximitat per a aquest Nadal

L’Agrupament realitzarà activitats i tallers per als xiquets el 19 de desembre

“Per Nadal, compra a casa. Utilitza el comerç de proximitat” és el títol de la campanya que l’Agrupament Escolta Jamboree portarà a terme aquest Nadal amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció econòmica. Amb aquesta campanya es pretén promocionar l’ús del comerç tradicional i de proximitat enfront de les grans superfícies comercials.

L’escoltisme és un moviment compromès amb els hàbits de consum sostenibles i és per això que aquesta iniciativa fa una aposta pel comerç de proximitat. “Aquest model comercial és el que major retorn econòmic genera sobre la ciutat i els seus habitants, ja que en pertànyer a comerciants i autònoms i no estar subordinat a grans marques o superfícies els guanys de la seua activitat recauen sobre els habitants de la ciutat”, afirmen des de Jamboree. A més és el model de comerç que genera més i millors llocs de treball.

D’altra banda, el comerç de proximitat fomenta hàbits de consum més sostenibles, com és el cas dels productes de quilòmetre zero que redueixen l’impacte mediambiental que genera la seua producció, transport i venda. La campanya consistirà en una sèrie d’activitats i tallers per a xiquets que es portaran a terme el dissabte 19 de 17 a 20 hores en les places del Mercat, Sant Francesc, de la Bassa i dels 4 cantons. Amb aquestes activitats busquen donar l’opció a les famílies que han d’anar a comprar amb els seus fills de poder deixar-los en un espai en el qual es divertiran i aprendran mentre ells compren a les botigues o prenen un cafè als establiments del centre històric. Les activitats consistiran en tallers de manualitats nadalenques i en una zona de jocs i danses.

Des de l’Agrupament Escolta Jamboree conviden a tots els comerços de Xàtiva a sumar-se a aquesta iniciativa. S’ha de remarcar que el moviment escolta centra la seua activitat en l’educació en valors de joves i xiquets per tal de formar persones capaces de conviure en una societat d’iguals. Un dels principis fonamentals de l’escoltisme és la voluntat altruista de servei i és per aquest motiu que l’Agrupament Escolta Jamboree llança aquesta campanya nadalenca, que és la primera d’altres que realitzarà al llarg de l’any.

Es pot trobar a l’Agrupament Escolta Jamboree els dissabtes de 16:30 a 18:30 hores al seu local (c/Argenteria, 56) i al parc de Sariers. També és possible contactar amb ells a través del correu electrònic (jamboreexativa@hotmail.com) a Facebook i a Twitter (@AEJamboree).