Ja es coneixen els guanyadors del XVIII Concurs de Betlems de Carcaixent

Hi ha rutes guiades per alguns dels Betlems guanyadors d’aquesta edició

El passat dimecres la Regidora de Cultura de Carcaixent, Lourdes Castelló, va fer entrega dels premis del XVIII Concurs de Betlems. L’objectiu d’este certamen, organitzat per l’Ajuntament de Carcaixent en col·laboració amb l’Associació d’Amics del Betlem de Carcaixent- Ribera Alta, és fomentar la confecció de betlems per persones particulars, associacions, col·legis i comerços per mantenir aquesta tradició tant arrelada a Carcaixent. La participació estava oberta a qualsevol persona que visquera al terme de Carcaixent, quedant a lliure disposició de l’autor el material a utilitzar, així com l’ús d’elements vegetals, figures articulades, efectes especials, música ambient o qualsevol tipus de complement que considerara oportú.

El jurat va estar format per 6 membres amb coneixements sobre les arts betlemístiques que han valorat, a més del treball manual realitzat, altres aspectes com l’originalitat del muntatge, la ubicació dels elements o la il·luminació. Tots els membres han coincidit en el gran treball que han realitzat els autors dels 24 betlems participants que han demostrat “una gran dosi d’imaginació i laboriositat en la disposició de tots els elements”.

S’havien establert quatre categories en funció de la superfície ocupada pel Betlem. Els guanyadors i els corresponents premis, vals a utilitzar en el comerç local, són:

CATEGORIA ESPECIAL (A partir de 6 m2 )
primer PREMI, Joel i Chloe, 100€
segon PREMI, Germandat Crist del Perdó, 60€
tercer PREMI, Elvira Juan Artes, 60€

CATEGORIA 1a (De 4 a 6 m2)
primer PREMI, MªCarmen Talens Martínez, 60€
segon PREMI, Fulgencio i Amparo Jaime, 50€
tercer PREMI, Castor Pastor García, 50€

CATEGORIA 2a (De 2 a 4 m2)
primer PREMI, Vicente Palop Pérez, 40€
segon PREMI, Diego Olaso i Marc Argente, 30€
tercer PREMI, Lara Vida Vayà, 30€

CATEGORIA 3a (Fins a 2 m2)
primer PREMI, Samuel Sanchis Gassó, 30€
segon PREMI, Anna Navarro Mosquera, 20€
tercer PREMI, Gloria Sánchez Martorell 20€

Per a esta vesprada i per a demà, dimarts 29, estan organitzades dos rutes guiades per alguns del Betlems guanyadors. Per poder participar podeu cridar i reservar plaça al 962457633 o acudir a les 18:00 hores al Betlem ubicat en el Palau de la Marquesa (Ajuntament) des d’on eixirà la visita. La regidora de cultura, Lourdes Castelló, s’ha mostrat molt satisfeta per l’acollida que ha tingut, un any més, aquest concurs. Així, ha explicat que des de la regidoria s’ha volgut donar-li més rellevància amb l’organització d’estes visites «per a que tot el poble de Carcaixent conega la gran tasca que desinteressadament preparen les veïnes i veïns per mantenir aquesta tradició«, ha afegit.