IV Carrera Popular per a persones amb discapacitat psíquica

Serà el proper dijous 12 de maig a les 11.30 del matí a l’Albereda Jaume I
Aquest any, i per quart any consecutiu, el C.O. La Costera i Copava organitzen la IV Carrera Popular per a Persones amb Discapacitat Psíquica. Són quatre anys en els que el nombre de participants ha anat en augment. Centres de Godella, Aiora, Ontinyent, Utiel, Requena, Mislata, Castelló, Carcaixent, i d’altres de tota la geografia valenciana participaran en aquesta quarta edició d’aquesta cursa, que amb el pas dels anys pareix consolidar-se en la ciutat de Xàtiva.

La carrera tindrà lloc el proper dijous 12 de Maig i tindrà un recorregut aproximat de 2500 metres pel casc antic de Xàtiva, estant situada la línia d’eixida i arribada en l’Albereda Jaume I. A l’igual que en les edicions anteriors, l’hora d’eixida serà al voltant de les 11.30 del matí i comptarà amb la col·laboració de més de 120 voluntaris de l’IES Dr. Simarro, l’IES La Costera i d’altres entitats que han mostrat el seu suport a aquesta iniciativa. S’esperen al voltant de 500 corredors que li donaran un ambient diferent als carrers de Xàtiva i que al mateix temps reivindicaran el seu protagonisme en la societat. És cert que Xàtiva ja compta amb altres esdeveniments importants d’aquest tipus, com és la Pujada al Castell, la Mitja Marató, la Cursa Fallera…, i amb aquesta carrera es vol mostrar que les persones amb discapacitat psíquica també tenen el seu lloc en el mon de l’atletisme popular. Ja són quatre les edicions amb que comptarà aquesta cursa, i a l’igual que la resta s’espera que continue durant molts anys més.

Des del C.O. La Costera, com a organitzador d’aquesta carrera es vol agrair a tots aquells que han fet possible que les persones amb discapacitat psíquica tinguen el seu racó en el món de l’atletisme popular, a tots els voluntaris, entitats privades, la policia local, el propi Ajuntament de Xàtiva i tots aquells que són bolcat en aquest col·lectiu. Les persones amb discapacitat volen mostrar-se a la societat i esdeveniments com aquest ajuden a que això es done.
La directora del propi centre, Amor Amorós comentava que «és una festa per a tots els xavals, l’ambient no estrictament competitiu, sinó més bé de conviure una jornada amb un grup d’amics és el que ens mou per fer aquest tipus d’activitats». Una vegada acabada la carrera, cada corredor rebrà la seua medalla i la seua borsa del corredor.
Des del propi centre convidar a tota la població a que el dijous dia 12 de maig assistisca a l’Albereda per veure aquesta carrera que de segur els enganxarà: TOTS AMB L’ESPORT ADAPTAT.
C.O. La Costera-Canal de Xàtiva