Ismael Serrano, estrella d’una “tardor cultural” a Ontinyent amb 34 activitats per a tots els públics

El nou regidor de Cultura aposta per estabilitzar la programació teatral i mantenir la col·laboració amb les associacions

L’actuació del cantautor madrileny Ismael Serrano al Teatre Echegaray el proper 20 de novembre serà un dels plats forts de la “tardor cultural” d’Ontinyent, la programació prevista per l’Ajuntament de cara a la recta final de l’any. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el nou regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentaven una programació diversa i de qualitat” que inclou un total de 34 activitats per a tot tipus de públic organitzades per l’Ajuntament i les associacions culturals locals.

Jorge Rodríguez destacava que “el Govern d’Ontinyent entén que la cultura ha de ser una prioritat, i per això a la primera modificació de crèdit d’esta legislatura vam augmentar fins als 50.000 euros la partida a tal efecte, perquè la cultura no es mai una despesa sinó una inversió que ajuda a generar i retenir talent, que dinamitza la ciutat i ens converteix en pol d’atracció des de tots els punts de vista”.

Junt al concert d’Ismael Serrano, que presentarà el seu álbum “La Llamada” (amb el que es troba de gira en setembre pel continent americà), també destaca l’espectacle “Toda la verdad sobre el oso hormiguero”, el 17 d’octubre també a l’Echegaray, de la mà de Raúl Cimas i Julian López, actors amb experiència televisiva en programes com “Buenafuente” o “Muchachada Nui”. El musical “Eterna Lola” dedicat a Lola Flores el 15 de novembre; l’humor de “Jobs” de la companyia Clownic amb la col·laboració de Tricicle el 27 de novembre; i la representació de “Adela” de Barluk Teatre l’11 de desembre són altres cites destacades en una programació que suposa una declaració d’intencions per part del nou ponent de cultura: “volem que el teatre tinga una continuïtat i un major protagonisme, i per això anem a treballar perquè, com a mínim, comptem sempre a Ontinyent amb una representació teatral cada mes”, avançava.

Tant l’alcalde com el regidor posaven de relleu la importància del treball conjunt per potenciar la cultura a la ciutat: “sense la implicació de les associacions i col·lectius, de la Fundació Campus Ontinyent o de Caixa Ontinyent seria impossible presentar una programació tan completa com aquesta”, destacaven. Entre la resta d’actuacions previstes, es troben cicles com el de la Mostra de Titelles (6,7 i 8 de novembre); el Certamen Internacional de Guitarra Lluís del Milà (30 octubre, 27 novembre i 11 de desembre) la XIV Mostra de Cinema (des de 29 d’octubre, quan tindrà lloc la gal·la inaugural); o el IV Festival de Circ i Teatre al carrer (del 26 de desembre al 3 de gener).

En teatre, també es comptarà amb representacions com les d’Angoixa Teatre (2 octubre), “Petiteses” (17 octubre), Xavi Castillo (13 novembre) o TR3S Social (25 i 26 de nivembre) Escenoart (1 i 2 desembre). En música la programació serà molt ampla, i inclou també els concerts de Carles Dénia (8 octubre), Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent (23 i 24 octubre i 18 i 19 de desembre); els solistes d’Ad Libitum (7 novembre); la Societat Unió Artística Musical (21 i 22 de novembre, 20 de desembre); la Intokables Big Band (4 desembre), el concert de festes de la Purissima (4 desembre); l’Agrupació Musical d’Ontinyent (12 de desembre); Pep Gimeno Botifarra (23 desembre), el Concert de Reis Solidaris (27 desembre) i el de La Colla i l’Associació d’Amics dels Reis Maigs (2 gener).

També hi haurà lloc per a altres activitats vàries com la projecció del Documental “Las mamás belgas” (data per determinar); el musical de la Parròquia de Sant Josep (25 octubre); les Jornades del Trèvol (3 i 4 de desembre), i la representació del Cant de la Sibil·la (22 de desembre) i dansa amb Masters (28 i 29 desembre). A més a més, es faran diverses exposicions al MAOVA i la Casa de Cultura que seran presentades pròximament.

Jorge Rodríguez, agraïa el regidor de cultura el treball realitzat per coordinar una programació “tan diversa i apta per a tots els públics com aquesta, encapçalant l’esforç conjunt de moltes persones per fer de la nostra una ciutat cultural que siga un pol d’atracció no sols per a La Vall d’Albaida sinó també per a les comarques veïnes”, concloïa.