Interior reforça amb 8 vehicles i prop de 40 agents de Guardia Civil i Policia Nacional el dispositiu per a les festes del Bou a Ontinyent

El sotsdelegat del Govern confirma que les infraccions penals han baixat un 10% respecte de 2010, i que l’index de criminalitat està en la meitat de la mitja valenciana

El Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya reforçarà amb 8 vehicles i prop de 40 agents de Guàrdia Civil i Policia Nacional el dispositiu per a les festes del Bou en Corda i La Puríssima a Ontinyent. Així ho ha confirmat el Sostdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Luis Felipe Martínez, en finalitzar la Junta de Seguretat que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Ontinyent, a la qual Martínez i l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, han estat acompanyats pels màxims responsables de Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local a la zona.

Segons explicava el Sotsdelegat, a la Junta s’ha evaluat en primer lloc la situació de la seguretat a tot el terme municipal, casc urbà i disseminat, en base a les xifres de que es disposa, i que revela un marcat descens del nombre de delictes comesos a Ontinyent al periode del 1 de gener al 31 d’octubre de 2011 respecte de les xifres registrades a 2010. En concret, el descens de delictes comesos a la ciutat va ser d’un 5’41%, el de les faltes entre un 12 i n 13%, i les infraccions penals un 10%, xifres “importants”, en paraules de Luis Felipe Martínez, que, segons apunta, “demostren que Ontinyent és una ciutat molt segura, amb un índex de criminalitat equivalent al d’un municipi de 10.000 habitants”. De fet, l’index de crims per cada 1000 habitants s’ha situat en la xifra de 27’2, mentre que la mitjana al conjunt de l’Estat es de 49, i la valenciana de 56.

El Sotsdelegat del Govern explicava que a la Junta de Seguretat també s’ha preparat el dispositiu previst per a les properes festes del Bou en Corda i Puríssima, per a les quals es comptarà amb entre 16 i 25 guàrdies civils adicionals, i entre 15 i 16 policies nacionals, el que suposa comptar amb 8 vehicles més de policia circulant per la ciutat.

Luis Felipe Martínez es referia també a la seguretat al disseminat, destacant que ja fa dies que s’ha incrementat la vigilància, comptant amb reforços dels Grups Rurals de Seguretat de la Guàrdia Civil. Segons explicava, estos agents estan duent a terme tasques de prevenció i control al disseminat, i donat que porten un uniforme distint als habituals de la Guàrdia Civil, “poden cridar l’atenció dels veïns, que no han d’alarmar-se en veure el notable augment dels efectius que esta havent i que encara s’incrementarà durant els proper dies”, avança Martínez.