III Curs de perfeccionament d’activitats eqüestres

Centre Ocupacional Municipal d’Ontinyent

Del 28 al 30 de Setembre de 2011 s’ha celebrat, al Centre Hípic “Mas de Xetà” de Llutxent, el III curs de perfeccionament d’activitats eqüestres, en el que han participat 14 usuaris i usuàries del Centre Ocupacional Municipal d’Ontinyent.

Les dos edicions anteriors, organitzades per Special Olympics, es varen celebrar a Vidreres (Girona), als anys 2009 i 2010. Esta tercera edició ha estat organitzada, a partir de les demandes i aportacions dels usuaris i usuàries, pels professionals del Centre Ocupacional i els responsables del “Mas de Xetà”.

Des de fa dos anys 21 usuaris i usuàries del Centre Ocupacional Municipal d’Ontinyent acudeixen mensualment per a realitzar, a l’esmentat centre hípic, sessions d’hipoteràpia, equitació adaptada i cura dels cavalls, per tant este curs s’ha plantejat com un reforç de tots els anteriors aprenentatges, que els aporten d’una banda, una millora física a nivell de coordinació i equilibri corporal i, d’altra banda, una evident millora psicològica, relacionada amb el seu benestar emocional i la seua autoestima, al anar superant reptes que no sempre son fàcils d’assolir i també un reconeixement esportiu i social, el darrer mes de juny un d’aquests usuaris ha participat en uns jocs esportius mundials, celebrats a Grècia.

En aquest curs s’ha treballat la munta, el volteig i la cura dels cavalls i altres tipus d’animals de granja. Totes aquestes activitats els han permès gaudir d’uns dies en contacte amb la natura i aprofitar-se dels beneficis físics i psicològics, abans esmentats, que aporten aquest tipus de teràpies.

Els participants i els professionals, tan els del centre ocupacional com els del “Mas de Xetà”, han valorat molt positivament la realització d’aquesta activitat, tan pel grau d’implicació i motivació en les disciplines hípiques, com pel bon ambient de relació entre tots ells.