Ignacio Blanco presenta a Xàtiva el seu llibre, “Botiflers!!”

El saló d’actes de la Casa de la Cultura estava absolutament ple

La Casa de la Cultura de Xàtiva es va omplir el divendres durant la presentació del llibre d’Ignacio Blanco, titulat “Botiflers!!”. L’acte, organitzat per EU Xàtiva, va ser introduït pel primer tinent d’alcalde i regidor d’EU Xàtiva, Miquel Lorente. Va assenyalar la gran aportació de l’autor del llibre al parlamentarisme valencià, destacant la seva “honestedat, sinceritat i treball enorme per descobrir els balafiaments i la corrupció del PP durant la legislatura passada”, va destacar Lorente.

L’editora del llibre, Àfrica Ramírez, va remarcar els valors d’aquesta nova editorial, Balandra Edicions, que naix amb doble objectiu. En primer lloc “publicar llibres de literatura contemporània majoritàriament d’escriptores i escriptors de la nostra àrea lingüística, tant consagrats com novells, i també donar cabuda a una selecció de títols interessants produïts en altres llengües amb l’objectiu de posar a l’abast de lectores i lectors la realitat literària de la resta de l’Estat espanyol”, va afegir.

Per la seva part Ignacio Blanco va declarar, davant d’un saló d’actes absolutament ple, els grans lligams que l’uneixen a Xàtiva i especialment el col·lectiu d’EU de la localitat. S’ha de destacar que Xàtiva ha estat la tercera parada en la presentació del seu llibre. Blanco va dir que la seva legislatura “va començar amb retallades en drets socials i els serveis públics, va continuar amb el tancament de RTVV i va acabar amb el fracàs absolut del Consell d’Alberto Fabra, tot això esquitxat dels nombrosos casos de corrupció i la falta de respecte democràtic que ha caracteritzat aquesta etapa del govern del PP”.

En aquesta obra, Blanco ha fet un recull d’alguns dels seus discursos parlamentaris més combatius, pronunciats des de la indignació “que creiem contribuirà a comprendre i vivificar la lluita contra un règim de corrupció i espoli del nostre patrimoni social, una contribució essencial per al canvi polític al nostre País”. Des del col·lectiu d’EU Xàtiva agraeixen la gran assistència i les intervencions en el debat posterior de les veïnes i veïns de Xàtiva que van convertir aquest acte en un gran èxit.