I Mostra de Música Experimental de l’Olleria

portada100

La música experimental “és aquella que es proposa i que ningú, ni els propis intèrprets, saben quin final tindrà. Coneixem als músics, sabem la seua trajectòria i sabem de quina idea són fills, però el públic compartirà amb ells el risc del que allí es viurà eixe dia”. L’inspirador de Nits d’Aielo i Art, Llorenç Barber, defineix així la proposta musical que es desenvoluparà a l’Olleria el proper dissabte 4 de juliol en el marc de la I Mostra de Música Experimental de l’Olleria. Un certamen que porta el subtítol de “Mitges Nits a l’Exili”, com un paral·lelisme al mig any fester. “Les festes de Moros i Cristians celebren el Mig Any, doncs en este cas es commemora el Mig Any de la data en la que correspondria fer les Nits d’Aielo i Art”, comenta Òscar Vidal, coordinador artístic de la proposta olleriana.

El cartell d’esta primera mostra, que es desenvoluparà al teatre cine Goya, ofereix programació vespertina i nocturna. A les 20h actuarà Don Simón y Telefunken (pop-rock i jogueteria). Per la nit, a les 22:30h pujaran a escena Mariona Sagarra (veus i sampler), Miguel Marín (electrònica i audiovisuals), Montserrat Palacios (veu i màquina de cosir) i Llorenç Barber (veu improvisada).

A més de Barber i Vidal el tercer pilar que ha fet possible l’organització d’esta I Mostra de Música Experimental de l’Olleria ha estat la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria, encapçalada per Àgueda Micó. “Vivim en una terra on la música i els músics formen part de la quotidianetat de la nostra vida. Jo mateix he estat músic. Nits d’Aielo i Art ha sigut una manifestació musical i cultural atrevida, diferent i al mateix temps propera en el panorama actual de la Vall d’Albaida. Com a regidora de Cultura de l’Olleria és un plaer que al meu poble es realitze la I Mostra de Música Experimental-Les Mitges Nits a l’Exili, perquè és un tribut a la música, i la música forma part de la idiosincràsia dels valencians».