I Matinal Solidària a Carcaixent

Els veïns van gaudir amb diferentes tallers i activitats

El dissabte va tenir lloc la I Matinal Solidària organitzada per l’Ajuntament de Carcaixent, una activitat integrada dins de la campanya d’oci “Carcaixent viu el Nadal”. La matinal va comptar amb la participació dels col·lectius locals i comarcals Ribercan, AECC-Carcaixent, Tots Sumem, AFARADEM, Manos Unidas, Korima, Consell de la Joventut de Carcaixent, Amamanta Carcaixent i escola-taller El Clot.

Durant tot el matí van ser moltes les veïnes i veïns que es van acostar a la Plaça del Mercat per conéixer millor aquestes associacions i participar en els tallers i activitats que havien organitzat. Una de les propostes que més acollida va tindre va ser el taller de cuina intergeneracional organitzat per l’Ajuntament de Carcaixent “Els majors ens ensenyen a cuinar”, on usuaris del CIM van ensenyar als més menuts a preparar dolços típics de Nadal. Altres iniciatives que van despertar molt d’interés va ser la desfilada de gossos en adopció de la protectora Ribercan o el taller de lactància organitzat per l’associació en defensa de la lactància materna Amamanta Carcaixent.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, va explicar que l’objectiu de la matinal era donar conèixer el treball d’associacions i col·lectius de Carcaixent i la Ribera per a què la gent col·laborara amb ells en unes dates en les quals estan més disposats a ser solidaris. A més va afegir que també es buscava que aquelles associacions noves com «Tots sumem” pogueren beneficiar-se del renom d’altres associacions com Ribercan o AECC i donar-se a conéixer al poble de Carcaixent. “Tots Sumem” és una associació en procés de creació formada per un grup de pares disposats a treballar per una diversitat funcional inclusiva oferint alternatives d’oci a Carcaixent. Els seus membres tenen previst fer una assemblea general per presentar les idees i activitats previstes i començar a funcionar. Teresa Oliver també va avançar que en la regidoria de Benestar Social s’està treballant en la posada en funcionament d’un Consell d’Acció Social per coordinar associacions, ONG,s i agents socials, “volem centralitzar i racionalitzar els esforços i recursos dels quals disposem per poder vertebrar un autèntic teixit associatiu a Carcaixent”, va manifestar.

Per la seua part, l’alcalde de Carcaixent i regidor de comerç Paco Salom, va valorar molt positivament la iniciativa per les connotacions solidàries que té el Nadal, “cal aprofitar aquestes dates per tocar la fibra solidària de la gent i que coneguen i col·laboren amb aquelles causes que tenen més a prop”. També va assenyalar que aquesta matinal tenia un segon objectiu quer era animar l’eix comercial de Carcaixent i fomentar el Mercat Municipal.