I Cursa-Marxa de Muntanya Solidària Balsa Blanca d’Énguera

Se celebrarà el 27 de gener de 2013 a les 9,00Blanca és una finca situada a la Serra d’Énguera, coneguda per tots a les comarques de la Canal i la Costera com a una comunitat terapèutica per a la rehabilitació d’addicions. No en va, ha funcionat des d’abril de 1986. Aquesta finca va ser comprada en el seu dia per l’Ajuntament de Catarroja i la varen cedir en regim de concessió administrativa a l’associació sense ànim de lucre Horta Sud de prevenció i ajuda al toxicòman. Aquesta està formada per un grup de mares i pares afectats per aquest problema i tenen com a missió fomentar les accions dirigides a l’estudi, prevenció i assistència en l’àmbit de les drogodependències i altres conductes additives, evitant la marginació o exclusió social.

Al llarg de tants anys hem conegut la seua tasca i hem tingut coneixement de persones de les nostres comarques tractades amb èxit a Balsa Blanca, centre que com a conseqüència de les polítiques portades a terme pel Partit Popular ha hagut de tancar les seues portes en juny de 2012 i ha limitat la tasca d’aquesta associació exclusivament a la comarca de l’Horta Sud i en l’àmbit familiar, perdent-se així un centre de referència de les comarques de la Canal i la Costera.

És per això que des de Compromís la Costera-la Canal volem animar a la participació de la I Cursa-Marxa de Muntanya Solidària que se celebrarà el 27 de gener de 2013 a Énguera i que té com a propòsit la recaptació de fons per a mantenir les diverses activitats d’atenció i recolzament a les persones que d’una forma o altra es veuen afectades per problemes d’addiccions i que en definitiva és un dels sectors que més està patint la política de retallades. Les bases i la inscripció estan disponibles a la pàgina www.megustacorrer.com fins al 25 de gener.