I Concurs de Cartells de prevenció del tabac de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida

El cartell guanyador serà utilitzat en una propera campanya d’esta unitat de prevenció.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, mitjançant el treball dels tècnics de la Unitat de Prevenció de les Drogodependències, porta ja des de 1998 impulsant plans i programes preventius en la nostra comarca. Enguany, a les ja habituals activitats que es desenrotllen tant als centres educatius de primària com de secundària, s’afegeix la novetat de la Convocatòria del I Concurs de cartells de prevenció del consum de Tabac, al que poden participar els alumnes de 6è de primària de la comarca. Amb aquesta iniciativa es pretén reforçar la programació d’activitats preventives en l’educació primària, una tasca que ve ampliant la UPC en els darrers anys ja que es considera cada vegada més necessària la implicació de tots i la prevenció dels de els primers anys de vida. Per a poder aconseguir la major efectivitat possible de la nova proposta, els tècnics de la UPC realitzaran una xerrada informativa i motivadora de l’activitat en totes les aules de sisè de primària del centres de la comarca. Després, els propis alumnes tindran de temps fins al 15 d’abril per a presentar les obres realitzades.

El lliurament dels premis coincidirà amb el Dia Mundial sense Tabac, el proper 31 de maig. A més, al llarg d’eixa mateixa setmana s’exposaran a la Seu de la Mancomunitat les obres finalistes. Per a completar la programació referida a aquest esdeveniment la UPC ha preparat un joc interactiu basat en el tradicional de La OCA, en aquest cas, El Joc de l’Oca antitabac, en format multimèdia.

Segons ha indicat el President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, ‘amb totes aquestes activitats es pretén sensibilitzar als més menuts sobre els perills del tabac, precisament la substància addictiva amb una edat d’inici més primerenca, i per extensió, a les seues famílies’. Tortosa també ha remarcat que ‘la Mancomunitat continuarà recolzant aquest tipus d’iniciatives que augmenten el grau de coneixement dels serveis de la mateixa, com és el cas de la Unitat de Prevenció de les Drogodependències, un departament cada vegada més sol·licitat per famílies amb inquietuds sobre aquestos temes‘.