Ha començat a Albaida el curs “Manipulador de Plaguicides”

L’Ajuntament dAlbaida patrocina el curs de manipulador de plaguicides fitosanitaris que organitza l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) i que va començar el dilluns dia 21 de gener.
El curs va dirigit a nous alumnes que encara no tinguen el carnet de manipulador de plaguicides, però també a aquells que tenint-lo, vullguen renovar-lo, ja que aquest carnet té caducitat. La finalitat del curs és formar i conscienciar sobre el correcte ús d’aquests productes de manera gratuïta. S’impartirà de 9.00h a 14.00h fins el divendres dia 25 de gener, amb un total de 25 hores lectives a la sala Raval Jussà al Carrer Trinitat, les 35 places que havien disponibles han sigut ocupades. «Aquesta iniciativa, pretén acostar-se a totes les persones interessades i a aquells agricultors que utilitzen productes plaguicides en les seues collites així com, oferir formació sobre l’ús correcte dels productes que tenen a les seues mans. Al temari que sha preparat, es tractarà sobre la rellevància de la conscienciació per a la correcta eliminació dels envasos fitosanitaris que, sovint, l’agricultor no sap on ni com desfer-se’n «, explica l’Alcalde dAlbaida, Josep Antoni Albert i Quilis.
La possessió del carnet oficial de Manipulador de Plaguicides és una exigència de la Generalitat Valenciana per la qual cosa tot aquell agricultor que utilitze aquests productes sense tindre el permís, pot ser sancionat pel Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA)