Ginés Serna i Iván Plaus s’imposen al Concurs de Joves Intèrprets en la modalitat de vent-metall

Ginés Serna i Iván Plaus s’imposen al Concurs de Joves Intèrprets en la modalitat de vent-metall

L’alacantí, natural de la localitat de Callosa de Segura, Ginés Serna (trompeta) i l’avilés Iván Plaus (trombó) varen resultar, en la vesprada del diumenge, guanyadors del I Concurs de Joves Intèrprets de la Llosa de Ranes en la modalitat d’instruments de vent-metall. Plaus es va imposar en la categoria B del concurs, que integra a músics de fins a 12 anys, i obtingué un premi de 400 euros i diploma. El jove trombonista interpretà com a obra lliure la Romanza per a trombó i piano, del mestre Ricardo Mollá. Mentre que Serna ho va fer en la categoria A, en la que participaren intèrprets de 13 a 16 anys, i va estar mereixedor d’un premi de 500 euros i diploma acreditatiu.

En el cas del trompetista alacantí optà per interpretar els moviments Andante i Allegro per a trompeta del compositor francès Guy Ropartz. Ambdós obtingueren una qualificació per part del jurat superior a la resta dels cinc participants que prengueren part en la fase final del concurs. Per a aquestes categories el jurat va estar integrat pel professor de trompa Raül Garrido; l’especialista de trombó, José Vicente Cervera; i el professor de trompeta, Marc Oltra.

Un total de 45 joves músics varen passar per l’Auditori Municipal “Mestre Vicent Tortosa” de la Llosa de Ranes durant el segon cap de setmana del certamen. Al llarg de la jornada del dissabte tingué lloc la fase classificatòria on cadascun dels participants va interpretar l’obra obligada de la modalitat instrumental davant un auditori que registrà una elevada afluència de públic. El diumenge, en la final, els intèrprets executaren l’obra lliure amb l’acompanyament de pianista.

Des de l’organització s’ha posat l’èmfasi en el gran interès suscitat pel certamen “tot i tractar-se de la primera edició” del mateix. Més d’un centenar de joves músics, en les especialitats d’instruments de vent fusta –flauta, oboè, fagot, clarinet i saxofon– i vent metall –trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba–, han participat en el concurs.

L’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, ha destacat “el virtuosisme i el gran nivell” exhibit per tots els participants, alhora que ha mostrat el seu desig en què el certamen, en el curt termini, “es puga consolidar com un concurs de referència en la seua modalitat”. Així mateix, Aznar ha volgut posar en valor “l’aposta realitzada des del Consistori per la música i la formació dels joves intèrprets”, a més de mostrar el seu reconeixement a l’organització i als nombrosos voluntaris “pel seu elevat compromís i la tasca realitzada de forma totalment desinteressada”, reconegué.

Aquest concurs es troba impulsat per l’Ajuntament de la Llosa de Ranes amb la col·laboració de la Societat Musical i la Diputació de València, i amb la gestió de Sanganxa Music Store SL, a través de la seua aula didàctica. El seu principal objectiu radica en aconseguir estimular als joves músics en la seua preparació, esforç i la consecució de resultats que permeten satisfer les seues expectatives i necessitats com a intèrprets.