Gent de Canals proposa crear una borsa de socorristes

El grup diu que 2 dels 5 socorristes contractats el passat estiu no acreditaren la seva titulació

El grup Gent de Canals ha proposat a la regidoria d’Esports de la localitat que constituisca una borsa de treball de socorristes per a la temporada d’estiu 2013.

Des del grup recorden que el 26 de setembre de 2012, l’alcalde els va remetre un ofici que contenia la resposta a un escrit presentat per GdC en el registre de l’ajuntament (núm. 4360) unes setmanes anteriors on es preguntava sobre les piscines del poliesportiu municipal. En la resposta signada pel primer edil, «ens va cridar notòriament l’atenció un aspecte relacionat amb la titulació del personal contractat. Segons aquest informe, 5 van ser els socorristes contractats per a l’estiu 2012, dels quals, 2 tenien la titulació pertinent de Socorrista Aquàtic, 1 altra persona va aportar un certificat com que havia superat el curs però que encara no tenia en el seu poder el títol però de les altres dos no apareix cap tipus de titulació. Per tant podem pressuposar, fent cas del que apareix als folis que ens va remetre l’alcalde, que 2 dels 5 socorristes d’aquest passat estiu 2012 van estar treballant sense aportar cap documentació acreditativa de la titulació que requereix aquest lloc de treball tant rellevant i important, sobre tot, en cas de desgràcia», afirmen.

Gent de Canals opina «que no haurien de tornar a ocórrer situacions semblants en un futur. Cal tenir major cura en aquests casos, ser més transparents i fer les coses bé», assenyalen.

És per açò que el col.lectiu va demanar al regidor d’esports que l’Ajuntament de Canals establisca una borsa de treball o fórmula administrativa semblant per a que els i les joves de Canals amb possessió d’aquesta titulació o d’altres superiors puguen accedir en iguals condicions a un lloc de treball de socorrista en les piscines públiques municipals. «D’aquesta manera ens assegurarem que qui vigile enguany les nostres piscines haja superat les proves (teòriques i físiques) necessàries per a estar a l’aguait i, en cas d’imperiosa necessitat, salvar-nos la vida», finalitzen.