Gent de Canals denuncia que el Consistori ha estat un any sense tramitar multes

El grup diu que l’equip de govern ha permès que prescrivissen 1.400 multes de la policia local

El grup Gent de Canals denuncia que l’equip de govern local ha permès que prescrivissen 1.400 multes de la policia local. En el plenari ordinari del mes de novembre de 2012, el portaveu del Grup Municipal de Gent de Canals, Ricardo Requena, va preguntar al regidor de Seguretat Ciutadana del PP «sobre un tema que acabàvem de saber i al qual no donàvem crèdit: Quant de temps havia estat l’ajuntament de Canals sense tramitar, i per tant, sense cobrar, les multes que la Policia Local havia estat generant? També vam preguntar per la quantitat de multes no tramitades i l’import al que podria ascendir aquesta mala gestió», informen.

Tres mesos després, en febrer de 2013, Gent de Canals va rebre un escrit del regidor del Consistori amb les respostes a algunes de les preguntes. Des del grup manifesten que des del 24 de novembre de 2011 fins el 5 de febrer de 2013, data en la qual està signat l’informe (aproximadament un any i dos mesos i mig), han prescrit 1.394 denúncies realitzades per la Policia Local de Canals.

Els integrants del Grup recalquen que la Regidoria de Seguretat Ciutadana no quantifica en la seua resposta els diners que s’han deixat d’ingressar, «però fent un càlcul relatiu, tenint en compte la quantitat mínima de les denúncies a Canals i seguint les orientacions d’una font fidedigna consultada, segurament les arques municipals han deixat d’ingressar més de 90.000 euros«, afegeixen.

«Trobem en aquesta negligència una falta greu de consideració, per una banda cap al Cos de la Policia Local, que veu menyspreat el seu treball professional, però per altra part, cap als ciutadans que respectuosament complim amb les normes de trànsit i sobre tot, cap aquells que, havent sigut denunciats han pagat la seua multa religiosament mentre que altres, per una errada político-administrativa, es veuen alliberats d’aquesta», finalitzen.