Genovés va estar present a la Fira Internacional de Turisme de la Comunitat Valenciana

genoves-en-la-fira-de-turimo
El passat cap de setmana (25 a 27 de febrer) es va celebrar la 7ª Fira Internacional de Turisme de la Comunitat Valenciana. I, una vegada més (ja són 6), el poble de Genovés, va estar present.
Encara que aquest any ha sigut més fluix que altres, respecte a expositors i visitants, el nostre poble pot estar satisfet pel que ens correspon.
Genovés presentà diverses novetats, entre altres, el nou vídeo turístic, amb cares tant conegudes com la periodista María José Berbegall o els pilotaires Paco Cabanes «el Genovés» i León, on mostren els encants del poble com la ruta de la pilota i el seu museu, els paratges naturals o la nostra gastronomia.
Altra novetat ha sigut la presència del taller ocupacional «Genovés Sostenible» en L’Especialitat de guia turístic, amb els seus deu components, formant part de la nostra oferta. Els alumnes treballaren de valent per donar a conéixer el que ells aprenen. Des de les explicacions de les rutes senderistes a una sèrie de jocs de taula que prepararen per als que van voler provar-ho. Així, hi havia dominós, tres en ratlla o memori, però el que més va agradar, va ser el taller de fabricació d’una pilota. Tot aquell que es va acostar, va poder endur-se una pilota feta per ell mateix.
Un dels dies tinguérem a dos artesans locals mostrant la fabricació de les pilotes de vaqueta i badana, així com els didals per a jugar a raspall. Aquest és un taller que tots els anys acudeix i que més curiositat desperta.
També destaca al nostre estand les degustacions de dolços típics com l’arnadí o l’almoixàvena, vertaderes estreles acollides amb molt de gust.
Per últim, una altra cosa, que repetia per segon any, és el sorteig de dues entrades per anar a vore una partida d’escala i corda al trinquet blau.
Passaren pel lloc destinat a Genovés, la Consellera de Turisme, Belen Juste, així com el President de la Diputació, Alfonso Rus i el Diputat de Turisme, Isidro Prieto, en tot moment acompanyats pel Regidor de Promoció Econòmica Blai Albarracin i el nostre Alcalde, Emilio Llopis.
En paraules del Tinent d’Alcalde delegat de Promoció Econòmica Blai Albarracin » des-de L’Equip de govern de Genovés tenim clar que n’hi ha que diversificar el nostre teixit productiu que sempre a estat dominat per la construcció i per tant Genovés deu posar en valor tot allò que ens ajude en eixe camí i el turisme es una dels nostres millors referents» continua Albarracin dient que «Genovés te una àmplia oferta turística tant per dins de la població com es la ruta de la pilota, el Museu de la Pilota, la nostra gastronomia,etc com per fora de la mateixa, com els nostres senders, la zona d’Alboi, l’Aventador, l’Estret de les aigües i tants i tants punts que ens fan un poble, en el que el visitant pot desfruitar de molts plaers»
Per acabar Blai Albarracin afirma «estem molt contents del resultat de la Fira de Turisme, el nostre Stand a estat molt visitat i demés any rere any innovem la nostra oferta per a resultar atractius a la gent que visita la fira, enguany com a novetat podem destacar els tallers didàctics que han oferit els Alumnes del Taller d’Ocupació i el vídeo promocional de la població que s’ha visionat per primera vegada a la Fira»