Genovés celebra la V Fira Tradicional

Els visitants gaudiran amb jocs tradicionals, actuacions, danses, conta contes, humor i rondalles populars el 19 i 20 de maig

Genovés acull el cap de setmana del 19 i 20 de maig la V Fira Tradicional, un lloc on es recreen espais, les tradicions i els costums de les fires tradicionals dels avantpassats. Les mostres d’artesania seran constants durant aquesta esdevenimient lúdic i festiu.

La finalitat és potenciar els productes tradicionals i de qualitat de la província de València.

La fira s’inaugurarà el dissabte 19 de maig a les 11 del matí. Fins les 14:30 hores hi haurà un encontre de boixeters i boixeteres al carrer Major. A  les 12 hores, les autoritats visitaran els stands en l’acte d’inauguració. Hi hauran activitats diàries en les dues jornades festives, com ara partides de pilota, jocs tradicionals, actuacions de dolçaina i tabalet, danses, conta contes, racó infantil, passeig d’oca, malabaristes i humor, l’exposició de la «Sábana santa de Tori», concerts i rondalles populars.

Pel matí es durà a terme una exposició de vestits de nóvia antics a l’auditori de Genovés, una demostració de tir en arc o un contacontes infantils. A  les 17:30 hores es tornarà a obrir la fira i els tallers. A les 18 hores s’iniciarà una partida de pilota a l’estil tradicional al carrer Sant Pasqual. Seguidament començarà una escenificació d’un teatre medieval, titolada «Chivo el lladre». Un dels actes més destacats tindrà lloc a les 20 hores, quan s’inicie una dansa popular amb dolçainers i tabaleters a la plaça Bisbe Pla. Una hora més tard, els espectadors gaudiran amb una dansa oriental, Nit Al-andalus. A les deu de la nit es donarà l’espectacle «El habilidoso Bengalí» y els joves tindran discomòbil fins a altes hores de la matinada.

La jornada del diumenge 20 de maig s’iniciarà a les 10:30 hores amb la romeria a Sant Pasqual en cavalleries y a les 11 s’obrirà la fira, moment en el que tindrà lloc una demostració de com es llaurava el camp antigament. També s’exposaran motos antigues a la plaça Espanya i haurà una demostració de tir en arc. A les 13 hores, la dansa oriental «Arabica» sorprendrà els espectadors y mig hora més tard, la màgia, l’humor i els malabars vindran de la ma de «Al Quite Chacote». A les 14 hores, contacontes infantils i els veïns i visitants dinaran als bars i tavernes de la localitat.

A les 18 hores, de nou dansa oriental protagonitzada per «Les mil i una nits» i els personatges de l’edat mitjana escenificaran «Chivo el lladre». Centenars de persones gaudiran a les 19:30 hores amb l’actuació del cantautor Pep «Botifarra». Els més menuts es delectaran amb un contacontes i els majors contemplaran la dansa «Al-Analus» i «El habilidoso Bengali». A les deu de la nit es posarà punt i final a la fira tradicional amb l’acte de cloenda.