Genovés acull les finals autonòmiques de bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual

Aquest dissabte al pavelló del Genovés

El pròxim dissabte, el Centre Ocupacional La Costera i el Club Bàsquet Genovés organitzaran per segon any consecutiu les finals autonòmiques de bàsquet al pavelló del Genovés. D’aquesta forma, Genovés torna a albergar bàsquet d’elit.

En aquesta ocasió els quatre conjunts que han arribat a la final autonòmica i que lluitaran per a aquest trofeu seran els equips d’Aderes Burjassot, actual campió que competirà per a revalidar el títol amb els equips d’Alter València, Unitts C.D. i Deportes Sin Adjetivos d’Elx. Equips que arriben a aquesta fita final després d’estar des de principis de gener competint per tot arreu de la geografia valenciana.

Des del Club Bàsquet Genovés estan convençuts que per nosaltres el bàsquet “no tan sols és el que podem veure setmana rere setmana al nostre pavelló, ni tampoc és sols el bàsquet que podem mostrar als tornejos nacionals. El bàsquet és molt més i una prova d’això és el bàsquet per a persones amb discapacitat. És una bona oportunitat per veure com l’esport en general i el bàsquet en particular és de fomentar la integració de tot tipus de persones. Fites com aquestes són el que reialment donen nivell i contingut al treball diari al nostre club”. El C.O. La Costera és el segon any que organitza aquesta final a quatre al costat del C.B. Genovés. Una entitat que té l’esport com a una de les activitats principals del centre. Per això “esdeveniments com aquests els considerem molt importants».

«L’esport està present en les activitats diàries del centre perquè estem convençuts que mitjançant ell es poden aconseguir molts avanços, tant a nivell físic com d’integració social”, remarquen des del C.O. La Costera. Així doncs, el pròxim dissabte durant tot el matí Genovés serà el referent autonòmic de bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual. Quadrangular que atorgarà el títol autonòmic que després donarà opció de competir al campionat d’Espanya.

La primera semifinal enfrontarà els equips de Deportes Sin Adjetivos d’Elx i l’equip d’Units CD. La segona semifinal als equips d’Aderes de Burjassot i Alter València, després del qual estarà decidida una final que tindrà lloc a les 13 hores. Previ a la final, els equips Prebenjamins del CB Genovés i l’Escola de Bàsquet de L’Olleria jugaran un partit entre ells.