Gaudium acomiada una Mostra de Teatre que torna a marcar un històric d’espectadors

La compendia admet estar «desbordada» per les peticions rebudes per a actuar en la propera edició del cicle teatral de La Llosa de Ranes

L’agrupació local Gaudium Teatre tancarà aquest diumenge (19.00 hores) la XXII edició de la Mostra de Teatre de la Llosa de Ranes amb la representació de l’obra «El meu marit és? O s’ho fa?». En total han estat una desena de representacions a càrrec de companyies de teatre amateur, la majoria en valencià, que varen començar el passat 9 d’Octubre i conclouran aquest proper cap de setmana.

La cita es consolida com un dels cicles teatrals més atractius de la Costera i que major afluència de públic concita en cadascuna de les seues sessions, fins a l’extrem que la qualitat de les representacions ha portat a la present edició a marcar un nou registre històric de públic amb una assistència mitjana de 250 espectadors per sessió i pics de fins a tres centenars d’assistents. La Mostra de Teatre està organitzada per Gaudium Teatre i l’Ajuntament de la Llosa de Ranes, amb la col·laboració de Teatres de la Generalitat, la Diputació de València i la Federació de Teatre Amateur.

Per al tancament de la present edició de la Mostra la companyia Gaudium Teatre ha preparat un espectacle escrit recentment per la valenciana Lourdes Lanjarín. Una posada en escena «innovadora«, amb soms tocs d’humor i gran dinamisme sobre l’escenari que parteix d’un embolic de faldes per part del protagonista principal i condueix a espaterrants situacions al voltant de la complexitat de les relacions de parella.

Prèviament han passat per l’escenari companyies com Calandraca, recentment distingida amb diferents guardons nacionals i internacionals per la seua trajectòria i qualitat interpretativa. La manta al coll, que va posar en escena una adaptació del musical «Con faldas y a lo loco» amb un elenc de 24 actors; o l’estrena de «Mabel» per part de la companyia La Tarumba d’Alzira han estat algunes de les representacions que més interès han despertat fins al moment.

El president de Gaudium Teatre, José Amat, ha destacat la «gran afluència de públic» registrada en cadascun dels espectacles. Una circumstància «que ha desbordat les nostres millors expectatives», ha confessat Amat. A més, des de la companyia s’ha volgut posar en valor la dimensió que està assolint aquest cicle. «Estem desbordats per les peticions de companyies amateurs que ens fan arribar el seu interès i predisposició a participar en la propera edició de la Mostra. Haurem de seleccionar «, ha avançat Amat.

Per la seua part, l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, no ha dubtat a situar a la Mostra de Teatre com «un dels actius culturals més importants que atresora el nostre municipi», pel que ha felicitat a Gaudium per la qualitat de les representacions que integren el cicle, així com també la seua capacitat per «seguir mantenint el seu dinamisme i interès per a un nombre cada vegada més elevat d’espectadors» amants de les arts escèniques.