Francesc Mompó i Mercè Climent guanyen el 17é Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida

literatura-erotica-guanyado
El jurat dóna a conèixer el veredicte al llarg d’un acte celebrat a la Font de Sis del Palomar

Per tercera vegada en els últims sis anys, quatre mans van ser les encarregades d’escriure l’obra guanyadora del Premi de literatura eròtica “la Vall d’Albaida”. Així, el jurat format per Filiberto Tortosa, Carles Cortés, Joan Carles Morales, Josep Lluís Navarro i Josep Piera va proclamar ‘Somniant amb Aleixa’, de Francesc Mompó i Mercè Climent, com la mereixedora dels 4.600 euros del guardó i la publicació en la col·lecció “L’eclèctica” d’Edicions Bromera. L’anunci va tenir lloc aquest divendres, 25 de juny, en el transcurs d’un acte celebrat a la Font de Sis del Palomar front quasi 400 persones representatives del teixit social, empresarial i polític de la comarca mateixa i de les del voltant.

El text premiat es va imposar en la final a ‘Digues-me germana’, de César Salvo, i ‘La flor de Hanako’, presentada baix el pseudònim de ‘Hanako-no hana’. En ‘Somniant amb Aleixa’ abunden les escenes de sexe explícit narrades amb un gran luxe de detalls mitjançant un vocabulari i un ús de la llengua impecable. La protagonista és la jove que dóna nom a la novel·la que compta amb un estrany do heretat de la seua família: quan algú somnia amb ella, ella somnia el mateix. El que a priori és un avantatge, acabarà per superar-la; llavors, començarà una recerca de la felicitat i de l’amor vertader.

Tot i que establits a Burjassot (l’Horta Nord), la parella d’autors procedeixen de les comarques centrals: Mompó és natural de la Vall d’Albaida, concretament, de l’Olleria; mentre que Climent va nàixer a Alcoi. Esta és enginyera agrònoma i, com es qualifica ella mateixa, “quasi filòloga”. Per la seua banda, Mompó és graduat en psicologia i llicenciat en filosofia i ciències de l’educació; igualment, té el títol de professor de valencià, sent esta la seua principal ocupació en l’actualitat. A més, i com una “part essencial de la seua personalitat” ha escrit diverses obres com la trilogia ‘Els ulls del llac’, ‘L’ull de Zeus’ i ‘Terra de déus’; també té publicades ‘L’elegit’, ‘Els greixets’, ‘Amable’, ‘Uendos’ i ‘Camí d’amor’, que va obtenir el Premi “Samaruc 2010” de literatura juvenil.

Durant la gal·la de lliurament, el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, va aprofitar per reivindicar el paper de l’entitat en la unió d’esforços entre municipis i la vitalitat de la iniciativa privada perquè “esta cita que obri l’estiu és un bon moment per mirar d’on venim, on estem i cap a on anem”. Tortosa també va aprofitar per distingir el seu antecessor en el càrrec, Vicent Llop, amb la Medalla d’or de la institució.

literatura-erotica-vicent-l
literatura-erotica-asistent
literatura-erotica-jazz