Fran Quesada lamenta l’inici de les obres de l’Alta Tensió al terme d’Ontinyent amb un recurs contenciós administratiu encara per resoldre

L’empresa Iberdrola va començar ahir de matí les obres que té previst realitzar al terme d’Ontinyent dins del projecte de línia elèctrica d’alta tensió entre la Serra del Torrater i la línia Juan Urrutia d’Alcoi, que travessa un paisatge natural municipal i terrenys que es van veure afectats per l’incendi de setembre de 2010.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, Fran Quesada, la maquinària encara no s’ha posat a excavar, per ara està anivellant-se el camí adjunt a la central elèctrica que hi ha a les proximitats del Pou Clar, “però estos moviments de terra són el pas immediat per començar amb l’excavació i posteriorment travessar la carretera”. El regidor explica que des de l’Ajuntament “entenem que les obres no deurien haver començat fins que es resolguen els recursos contenciosos administratius oberts per l’Ajuntament i altres entitats al respecte”.

Cal recordar que els Ajuntaments d’Ontinyent i Agullent, i la Plataforma Cremat Sense Fils han presentat recursos que estan pendents d’unificar-se, i que encara s’està a l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana es pronuncie sobre si es prenen o no mesures cautelars de paralització de les obres de la línia elèctrica mentre es resol el contenciós administratiu, tal i com es reclama des d’estes entitats.

Fran Quesada afegeix que és cert que l’obra està tipificada com d’utilitat pública, “però les formes no estan sent les adequades, i més tenint en compte les disconformitats que hi ha a l’estudi d’impacte ambiental tant per les institucions implicades en el projecte com per l’acció social”. El regidor, que ha avançat que l’Ajuntament va a estudiar prendre noves mesures dins del marc de la legalitat per aturar les obres, lamentava “que les obres hagen començat així, sense ni tan sols avisar a l’Ajuntament”.