Fotògrafs valencians donen les seues fotos al Museu de la Pilota

genoves-germans-cardonaAutors com Ismael Latorre d’Alginet, Enrique Bonet de Lorxa o els germans Cardona de Genovés, han donat diverses fotografies sobre el joc de la pilota valenciana al Museu de la Pilota.
Es tracta de fotògrafs que no són coneguts, però que van tindre o tenen la seua importància. Enrique Bonet va fotografiar al gran Paco Cabanes “el Genovés” durant una de les millors èpoques que ha conegut la pilota valenciana durant els anys 80 del segle XX. Entre altres hi ha fotografies d’aquest mític jugador i altres als trinquets de Gandia, Massamagrell i Alginet. Fotografies molt importants i interessants per tractar-se de quí es tracta.
Per altra banda està Ismael Latorre, aquest home de més de vuitanta anys ha estat recentment al Museu de la Pilota per exposar les seues fotos. Es tracta d’una col.lecció de més de trenta fotografies en les que apareix un altre mitic jugador com és Juliet d’Alginet, precisament al trinquet d’Alginet i el de Carlet. La peculiaritat d’aquestes fotos és que són dels anys 1947 a 1971, dificils de trobar perquè no se’n feien massa per aquesta època. Es tracta d’unes fotos de molt de valor per no ser habituals en aquestos anys el fet de fer-les i per la bellesa estètica que posseïxen, ademés del seu contingut polític per a l’època.

juliet-i-latorre
Els últims, però no menys importants, són els germans Cardona. Els fotògrafs de Genovés van tindre la sort de tindre al seu poble als millors jugadors de pilota valenciana, fet que no van desaprofitar i els van inmortalitzar per sempre. Ells han aportat més d’un centenar de fotos, entre les que destaquen la col.lecció de més de cinquanta fotos que li fan a Paco Cabanes “el Genovés” l’any 1986. Es tracta de fotos molt netes i d’una estètica impresionant.
Des del Museu de la Pilota agraïm el fet què aquestos fotògrafs hagen deixat el seu treball al museu per a ser vistes pels visitants del mateix.