«Fontever» es va alçar com la gran triomfadora de l’Imagina’t a la Font

Tant el Jurat com el públic assistent van valorar l’alta la qualitat de les propostes presentades

L’Imagina’t, l’esperat concurs de curts de la Font de la Figuera, celebrava la seua sisena edició dimecres passat. Vuit van ser les propostes que optaven a 6 modalitats de premis i «Fontever», de Jesús Pérez Gramage, va ser la gran triomfadora de la nit amb quatre guardons (els dos primers premis del Jurat i del Públic i dos premis a millor interpretació). “Fontever” és un curt de Ciència ficció, que plantejava el misteri de la vida eterna dels habitants de la Font de la Figuera.

El Jurat va estar format pel presentador i humorista, Eugeni Alemany, la periodista i locutora de radio, Amàlia Garrigós, la blogger, Lucrècia de Borja i el director i guionista de sèries com «L’Alqueria Blanca» o «Senyor Retor», Daniel García. Els premis d’aquest jurat van recaure en «Fontever» (1er premi), «Marcus», on el personatge principal intenta conquistar a una xica (2n premi) i «FigarCity. El poble de …», el somni d’una alcaldessa de convertir el seu poble en una ciutat del joc, amb tot el que allò reporta, amb (3r premi) i els premis del públic a «Fontever» (1r premi), » La Passió de Cristeo», el qual tractava la Passió de Crist des d’una perspectiva còmica (2n premi) i “FigarCity. El poble de … «(en tercer lloc).

El premi a la Joventut Crítica va ser per «La bona vida», amb un plantejament crític sobre la societat actual. El premi als Millors Efectes Especials va ser per a «El foc i la cendra», una reflexió sobre l’amor, que naix i mor , i «Per molts anys» va aconseguir el de Promoció Local, per la seva al·lusió al 700 Aniversari del Naixement de la població.

Els tres premis a la Millor Interpretació van recaure en Jose Miguel Navalón, per la seua actuació en «FigarCity», mentre que el segon i el tercer van ser per a Xelo Garcia i Dimas Botella, els quals van actuar a la guardonada «Fontever».

La qualitat de les propostes i la gran acceptació del públic amb un aforament complet en el Teatre Joan de Joanes es va fer notar en un certamen en què van participar, a més, dos curtmetratges, d’Ontinyent i Fontanars dels Alforins, respectivament.

El regidor de joventut i portaveu de l’ajuntament, Vicent Muñoz Jordà va voler destacar el magnífic treball de les propostes presentades amb una cada vegada més interessant tasca artística que es desprèn de l’Imgina’t: «Cada any el nivell va sent major, les propostes són més ocurrents i per tant, des de l’organització agraïm la gran acollida i l’esforç dels participants per superar-se en cada edició, perquè gràcies a ells l’Imagina’t és la gran realitat que és ara, després de sis edicions consecutives”.

L’Imagina’t 2013 posava fi a una intensa Setmana de la Joventut plena d’activitats, entre les que van destacar el Art al Carrer, en què els artistes podien exposar les seues fotografies, pintures, escultures … la Ruta de la Tapa, amb propostes molt novedoses o el Triatló, la volta nocturna en bici, les xarrades amb llimó granissat, l’actuació de nous talents….