Finalitza l’Escola Taller ‘Casa Santonja de l’Olleria

portada101

Un total de 36 alumnes han rebut este migdia el diploma que certifica l’aprofitament del procés formatiu que han realitzat durant gairebé 2 anys a l’Escola Taller “Casa Santonja” de l’Olleria. De mans de l’alcalde de la ciutat, Julià Engo, el Director General de Formació i Qualificació Professional del Servef, Joaquín Vañó, la regidora de Patrimoni, Águeda Micó, i el director de l’Escola Taller, Ferran Gascó, un a un els alumnes han rebut al saló de plens la seua acreditació. Tot ells són joves menors de 25 anys que no només s’han format en quatre especialitats professionals (manobre, electricitat i lampisteria, pintura i ceràmica i fusteria) sinó que a més han aprés a treballar en equip i a millorar les seues habilitats socials.

A través de l’Escola Taller a més d’aconseguir una trentena de joves qualificats, amb millors possibilitats per a incorporar-se al mercat laboral, s’ha possibilitat l’inici de les obres de rehabilitació de la Casa Santonja, coneguda també com Palau dels Marau.

L’alcalde de l’Olleria ha recordat públicament al representant de l’administració autonòmica que des de l’ajuntament s’ha sol·licitat una segona edició de l’Escola Taller així com un Taller d’Ocupació. Per la seua banda el representant de la Generalitat ha destacat els bons resultats que dóna la col·laboració entre administracions quan es tracta d’aconseguir objectius com els d’una escola Taller, és a dir, la formació d’uns alumnes.

L’Escola Taller de l’Olleria ha tingut un cost de 941.578€ finançats pel Servef i el Fons Social Europeu, i a més ha comptat amb una aportació de l’Ajuntament de l’Olleria de més de 100.000€, que ha permès per exemple recuperar la teulada de l’edifici.

interior-olleria