Finalitza el festival PercuFest a la Font

El Festival Internacional de Percussió ha comptat amb professors vinguts de Taiwan, Anglaterra, USA i Espanya

PercuFest ja ha finalitzat en el que és el seu terecer any consecutiu a La Font de la Figuera. El Festival Internacional de Percussió ha celebrat ja 11 anys ininterromputs d’èxits en què la percussió ha estat la veu cantant.

La setmana més percussiva de l’any iniciada el passat 22 de juliol ha comptat amb diversos professors vinguts de diferents parts del globus. El dijous les percussionistes Amy Salsgiver i Alexandra Baker d’USA i Anglaterra, respectivament, van aconseguir omplir el Teatre Joan de Joanes amb el seu espectacle The Naked Drum Project.

Aquest últim va ser el cinquè concert de PercuFest. L’última de les actuacions va ser el dissabte  a càrrec del mestre Rafa Navarro amb una batukada brasilera pels carrers de la població.

El portaveu de l’ajuntament de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz Jordá ha expressat la seua «satisfacció per poder dur a terme aquest projecte a La Font, això sí, amb grans esforços per adaptar-se al pressupost», i contínua, «som conscients que la Font gaudeix amb la percussió, ho hem pogut comprovar aquests tres anys seguits de PercuFest i en això estem, adaptant-se a la situació actual per fer-la possible».

Entre les novetats d’enguany destacava un concert oficiat per Perkuken! PercuFest Percussion Group, integrat per 7 antics alumnes de PercuFest i que va tindre lloc el passat divendres. Per la seua banda, el director artístic de PercuFest, Hilari Marí Cabo, ha manifestat la seua «alegria per consolidar i continuar amb aquest projecte d’aquestes dimensions tot i la crisi que estem travessant», a més, destaca l’èxit de participació al festival PercuFest 2.012 respecte a l’any anterior amb més de 60 alumnes inscrits.