Finalitza amb gran èxit el curs de defensa personal per a dones impartit per la Policia Local d’Ontinyent

Es va haver d’ampliar la xifra de monitors degut a la gran acollida i interès per l’activitat

El curs de defensa personal per a dones que ha tingut lloc estes últimes setmanes a Ontinyent ha finalitzat amb gran èxit entre les assistents, que valoraven molt positivament la iniciativa i suggerien als agents i als representants municipals que aquesta tinga continuïtat. Aquesta activitat ha format part del programa que es va iniciar dins la Setmana Contra la Violència de Gènere organitzada per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent, amb la col·laboració de l’Oficina Infodona i el departament de Benestar Social. La regidora d’Igualtat, Virtudes González, explicava que “la gent ha quedat tan satisfeta que ens ha dit que podia haver-se allargat uns dies més, i en vista de la bona acceptació de l’activitat tractarem de reprendre-la aquest any vinent”, destacava.

El curs, que estava previst per a 20 persones, es va oferir finalment per a 30, havent-se d’ampliar la xifra de monitors de 2 a 4 a tal efecte. La regidora tenia especials paraules d’agraïment per als agents de policia especialment formats per a estes tasques i que desinteressadament van exercir com a monitors voluntaris, “i que ens van ensenyar com reaccionar davant un atac i com defensar-nos utilitzant l’habilitat en lloc de la força, amb tècniques que vam poder comprovar que són altament efectives”, apunta Virtudes González.

la Setmana Contra la Violència de Gènere va incloure també la realització d’un videoforum en el centre cultural Caixa Ontinyent en el que es va veure i fer un posterior debat de la pel·lícula: “No estás sola, Sara” que conta la història d’una dona maltractada que després de setmanes de teràpia aconsegueix per fi superar el malson. “L’acollida al cinefòrum també va estar fantàstica”, afegia González, “el que ens fa pensar que hem encertat amb el plantejament d’estes activitat, a les que donarem continuïtat i tractarem d’ampliar de cara a l’any que ve, especialment en la formació en defensa personal”, concloïa la regidora.