Festa i ambient a la Carrera de Calçotets de la Font de la Figuera

La cursa celebrava enguany el seu 38 aniversari

La Carrera de Calçotets de La Font de la Figuera, va registrar un any més un gran èxit, una cursa que s’inicià després de les campanades i que enguany celebrava el seu 38 aniversari. Com és habitual, els participants anaven vestits només amb aquesta peça de roba interior i van recorrer la Plaça Major al crit de “No fa fred”.

Un costum que va néixer “a principis dels anys 70, quan en la celebració del Cap d’Any, un grup de joves va decidir fer un recorregut per diverses cotxeres de la població passant per la Plaça Major. Així va ser com desafiant les baixes temperatures i vestits només amb roba interior van aconseguir sorprendre els veïns”, tal com ha manifestat un dels organitzadors de l’acte, Ángel Ros. “A poc a poc es va anar formalitzant fins arribar al que significa hui en dia la Carrera de Calçotets, tota una realitat que arrossega principalment a xics de totes les edats i de diferents poblacions que volen saber el que significa començar l’any d’una forma original”, destaca.

El cartell anunciador, dissenyat per Maria Ros, ha volgut fer homenatge a la celebració del 700 aniversari de la fundació de La Font de la Figuera, la qual tindrà lloc el 2013.