Festa de benvinguda a l’Home dels Nassos a Ontinyent

El proper 31 de desembre a les 12.00 h

COVALBA (Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià), IEVA (Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida), CLJO (Consell Local de la Joventut d’Ontinyent), la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent i el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV, organitzem una Festa de Benvinguda per a l’arribada de l’Home dels Nassos a Ontinyent.

Aquest personatge és famós per una característica que el fa peculiar: té tants nassos com dies li queden a l’any, i a més, només se’l pot veure el darrer dia de l’any. En la nostra tradició, la xicalla ix a buscar l’Home dels Nassos el 31 de desembre pels carrers i places d’Ontinyent.

Hem volgut organitzar aquesta Festa per tal de mantindre i projectar aquesta tradició de transmissió oral, i garantir-ne així la continuïtat en l’imaginari col·lectiu d’Ontinyent. Per això, el proper 31 de desembrea les 12.00 h, convidem la ciutadania d’Ontinyent a la plaça de Sant Domingo a esperar l’arribada de l’Home dels Nassos.

El contacontes Valentí Pinyot amenitzarà aquesta Festa amb el seu espectacle Conte contat, conte explicat.

Pensem que és molt important recuperar i assegurar la continuïtat de les tradicions que parlen de la nostra manera de veure i entendre el món, com una forma de participació i de coneixement de les nostres arrels culturals.

Vos esperem!