Ferroviària i Selgas guanyen les falles de Xàtiva

La falla Ferroviària ha conquerit el primer premi de secció especial

La comissió de la falla Ferroviària ha conquerit el primer premi de secció especial en les falles de Xàtiva 2011. El monument, amb el lema ‘El millor regal’ de Xavier Herrero, ha sigut recompensat amb el màxim reconeixement gràcies a una crítica plena d’ingeni.
Centenars de fallers i falleres de Xàtiva han abarrotat esta vesprada l’Albereda Jaume I de Xàtiva per conèixer l’esperat veredicte del jurat. Rostres d’emoció, nervis, molta festa i molts ànims, això és el que s’ha pogut observar a les portes de l’Ajuntament de Xàtiva.
Malgrat la pluja, el nombrós públic que ha assistit a l’acte no ha decaigut i ha esperat fins l’últim moment.
L’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, ha sigut l’encarregat de llegir les actes del jurat.
Després de Ferroviària, ha quedat en segon lloc República Argentina, Paco Roca ha sigut l’artífex del monument ‘Xàtiva, ciutat de les meravelles’. Esta comissió ha obtingut nombrosos primers premis als darrers anys, peró enguany ha cedit el relleu a Ferroviària. En tercer lloc, Espanyoleto; Bernardino García ha creat ‘Bruixeries Xativines’.
En infantil, la comissió guanyadora de la secció especial ha sigut Selgas Tovar. Els ninots d’esta magnífica creació titolada ‘Què plantarem?’, elaborada per Manuel Blanco, ha aconseguit enlluernar al jurat amb el seu colorit i gràcia. República Argentina ha obtingut també la segona posició en la modalitat d’infantil, amb la creació que du el lema ‘Aventures.com’, seguida per Molina Claret amb ‘Quines idees!!!’ de Javier Igualada.
A la tercera secció de les falles grans el guardó ha sigut per a la Murta, a la segona secció per a Juan Ramon Jiménez i a la primera per a Benlloch.
Així mateix, a la modalitat d’infantil el màxim premi a la tercera secció ha recaigut en Benlloch, en la segona secció Sant Jordi i a la primera Raval.
Els fallers de Ferroviària han vist recompensat enguany el seu esforç. Els seus fallers estaven eufòrics i han celebrat el premi amb la màxima intensitat. La comissió triomfadora s’ha fet també amb el premi d’ingeni i gràcia en monuments grans i amb la millor crítica local.
Per la seva part, República Argentina ha guanyat el premi al millor llibre de falles. Raval ha obtingut el màxim reconeixement en l’apartat d’ingeni i gràcia en falles infantils.
Per altra banda, la comissió Molina Claret ha aconseguit el guardó a la millor primera part de la presentació de falles. A més, s’ha guardonat a San Jaume amb la millor segona part de la presentació.

Falla Ferroviària guanyadora secció especial i millor monument de Xàtiva 2011

Falla guanyadora secció especial  infatil

Fotos: Kike Vaquer , G.M

[nggallery id=373]