Exposició de pintura “plèiades i versos” de José García Ramírez

El Hall de l’Auditori de Moixent acull l’exposició

L’exposició de pintura inaugurada el diumenge 4 de març té com a font inspiratòria “les Plèiades” i durant l’exposició es poden llegir diferents poemes d’Iván Suárez.
Les Plèiades (que significa «coloms» en grec), també conegudes com a Objecte Messier 45, M45, Les Set Germanes o Serrans, Els Set Cabrits, és un objecte visible a simple vista en el cel nocturn amb un prominent lloc en la mitologia antiga, situat a un costat de la constel·lació Taure. Les Plèiades són un grup d’estreles molt jóvens les quals se situen a una distància aproximada de 450 anys llum de la Terra i estan contingudes en un espai de trenta anys llum. Es van formar fa a penes uns 100 milions d’anys aproximadament, durant l’era Mesozoica en la Terra, a partir del col·lapse d’un núvol de gas interestel·lar. Les estreles més grans i brillants del cúmul són de color blanc-blavós i prop de cinc vegades més grans que el Sol.
Autor:
El silenci i un pinzell. Un fil i un període de llum que eleva el vent estret de les emocions. Una taula i una forma de curar el soroll dels colors. Estes són les austeres ferramentes del pintor José García Ramírez. Senzilles i intenses, perquè la seua pintura és un encert d’humilitat i vehemència, una mena de fotosíntesi que troba en la pell del bou al seu millor llenç.
El pintor de Barcelona va començar a dibuixar quan era un xiquet. Durant els seus viatges familiars amb cotxe per les carreteres de la província de Jaén i Albacete, va descobrir els paisatges i passions que li portarien irrevocablement a l’ofici honest de la pintura. Oliveres, ruïnes, oliverers i sobretot, bous. Animals mil·lenaris i mitològics que la imaginació de José García Ramírez ha fet viure en els llocs més insospitats, des de paratges desèrtics murcians a doll infinits en el Cap de Creus. Bous mansos de pedra, bous braus de salnitre i sempre bous sols amb un traç ferm, perquè la seua pintura és l’equilibri entre la realitat i l’indòmit abstracte del son, un ofici el seu que hi ha entre l’oníric i la certesa de la mort.

Exposició de pintura “plèiades i versos” de José García Ramírez
Hall de l’Auditori de Moixent
De 17 a 19 hores
De dilluns a diumenge 11 de març
Col·labora:
Regidoria de Cultura
Ajuntament de Moixent