Expedienten a un policia local de Xàtiva per no saludar adequadament als regidors

Lorente (EU): “És una mesura totalment excesiva i anem a interpel·lar al regidor de seguretat de Xàtiva”

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Xàtiva, José Antonio Vidal, ha obert un expedient a un policía local de la ciutat per no quadrar-se davant dels regidors durant una processó a Annahuir el 2 d’agost.

El regidor d’EU, Miquel Lorente, ha assenyalat que “aquest expedient demostra quines són les preocupacions de l’equip de govern”. Segons la formació d’esquerres, mitjançant resolució d’alcaldia s’ha acordat l’apertura d’un expedient, a instàncies del regidor Vidal, a un policia municipal de Xàtiva per no haver saludat reglamentàriament als regidors del PP Vicent Parra, al propi José Antonio Vidal i a l’alcalde pedani d’Annahuir durant el transcurs de la processó en honor a la patrona d’Annahuir.

Tot i l’existència d’una normativa regulada per l’article 34 de la Norma-Marc sobre el funcionament dels cossos de policia de la Comunitat Valenciana on es planteja com a deure eixa mena de salutacions cap als membres de la corporació, des d’EU s’ha indicat que «la sanció és ridícula i no té cap sentit en aquests moments, quan en realitat l’equip de govern hauria d’estar més pendent de fer front a les situacions d’emergència social que s’estan produïnt a hores d’ara a Xàtiva o al 120% d’endeutament que manté actualment el Consistori».

Per altra banda des del Grup Municipal d’Esquerra Unida s’ha anunciat que «durant el plenari de hui s’interpel·larà a Vidal perquè responga públicament sobre aquesta situació i perquè rectifique la seua postura i quede desactivat l’esmentat expedient«. Segons Lorente “qualsevol decisió diferent continuarà afermant una imatge de la ciutat i d’unes maneres de governar més que qüestionables”.